PKK/YPG'den El Yapımı Patlayıcı Yalanıyla Kara Propaganda

Terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde tuzakladığı el yapımı patlayıcıları (EYP) temizleyerek, bunları Türk güvenlik güçlerinin yerleştirdiği iddiasıyla kara propaganda yaptığı anlaşıldı.

14.12.2019-17:54 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-17:48) PKK/YPG'den El Yapımı Patlayıcı Yalanıyla Kara Propaganda

Terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde tuzakladığı el yapımı patlayıcıları (EYP) temizleyerek, bunları Türk güvenlik güçlerinin yerleştirdiği iddiasıyla kara propaganda yaptığı anlaşıldı.

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgilendirmeye göre, terör örgütü PKK/YPG, Kamışlı'da sivil halkın kalabalık olduğu bölgelere EYP'ler yerleştirdi. Ardından bu patlayıcıların örgüt üyeleri tarafından belirlenerek imha edildiğine yönelik kayıtlar örgüte yakın medya organlarında ve sosyal medyada yer aldı.

Suriye barınma alanlarından kaçarak teslim olan terör örgütü PKK/YPG üyeleri S.T. ve H.Ş, ifadelerinde, Kamışlı'nın en kalabalık sokak ve caddelerine örgüt tarafından EYP düzenekleri bulunduğunu, sonrasında bu EYP'lerin göstermelik olarak örgüt üyelerince belirlenmiş gibi imha edildiğini dile getirdi.

EYP'lerin tespit ve imha edildiğine ilişkin görüntülerinin örgüte yakın medya organlarında ve sosyal medyada paylaşıldığını belirten S.T. ve H.Ş, bölge halkına söz konusu EYP'lerin Türk güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri tarafından eylem yapmak amacıyla yerleştirildiğinin söylendiğini, bu sayede halkın Türkiye'ye karşı kışkırtılmak istendiğini dile getirdi.

Güvenlik kaynakları, örgütün, Türkiye aleyhine yürüttüğü propaganda çalışmalarına, Kamışlı'da hayatını sürdüren Suriyelileri Barış Pınarı Harekatı'na ve Türkiye'ye karşı gösteri yapmaya zorladığını aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal