PKK'lıların Yargılanmasını Önleyen Belçika'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı

Belçika'da PKK bağlantılı kişilerin yargılanmasını önleyen karar sebebiyle Türkiye'nin tepkisi devam ediyor. Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Michel Malherbe, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

11.03.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-16:30) PKK'lıların Yargılanmasını Önleyen Belçika'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Michel Malherbe, Belçika'da PKK ile ilişkili özel ve tüzel kişiler hakkında yargı sürecinin başlamasını engelleyen karar sebebiyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

PKK ile ilişkili kişilerin yargılanmalarının engellenmesi kararından duyulan rahatsızlık büyükelçiye bildirildi. Dışişleri'nden yayınlanan açıklamada terör örgütü PKK ile ilişkili kişilerin yargılanmasının engellenmesi kararının temyize götürüleceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy Cuma Günü mesele ile alakalı bir soruya yazılı olarak cevap vermiş ve "Belçika İddianame Odası'nın bugün (8 Mart) duyurduğu ve Belçika Federal Savcılığı tarafından PKK bağlantılı 36 özel ve tüzel kişiye karşı yargı sürecinin başlatılmasını engelleyen karar kabul edilemez" sözlerini kullanmıştı.

Bu karara karşı Belçika Yüksek Mahkemesi'ne gitme olanağı olduğunu ve Türkiye'nin hukuk mücadelesini kararlılıkla izleyeceğini söyleyen Aksoy, "Müttefikimiz Belçika'nın terörle mücadele sorumluluğu kapsamında hareket etmesini ve PKK terör örgütüne karşı lazım olan adımları atmasını bekliyoruz" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal