Pençe Harekatında Sivillere Zarar Verilmiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'Pençe Harekatı' doğrultusunda sivil yerleşim yerlerine ve sivillere zarar vermeksizin operasyonlarını gerçekleştirildiği, olumsuz haber ve yorumların algı oluşturmak, Türkiye'yi uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak amacıyla yapıldığı belirtildi

18.07.2019-12:56 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-12:51) Pençe Harekatında Sivillere Zarar Verilmiyor

TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan 'Pençe Harekatı' başarıyla sürüyor.

Bölgede yuvalanan teröristlere ağır darbeler indiriliyor. Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, özellikle Irak'ın kuzeyinde yayın yapan terör örgütüne yakın bazı internet siteleri ve basın-yayın organları, TSK'nın terör örgütlerine yönelik yürüttüğü bu kararlı ve etkili mücadeleyi sekteye uğratmak hedefiyle çaba harcıyor. Bu doğrultuda yaptırılan 'Türkiye ordusu sürekli Irak topraklarını bombalıyor' haberleri ile 'Türkiye bölgede yaşayan sivillere zarar veriyor' algısı oluşturma amaçlanıyor.

Terör örgütü PKK/KCK'ye yakın bazı sözde sivil toplum örgütü üyelerinin de TSK'nın başarılı operasyonlarına karşı oluşturulmak istenen olumsuz algıya açıklamalarıyla katkı sağlamaya çalıştığı bildirildi. Bunun bir örneğinin 27 Haziran'da yaşandığını belirten güvenlik kaynakları, TSK tarafından yerleşim yerlerine ile sivillere zarar vermeksizin düzenlenen harekatla PKK/KCK’nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed'in etkisiz hale getirildiğini anımsattı. Harekatın söz konusu basın-yayın organlarında '4 sivilin öldüğü' ifadeleriyle duyurulduğuna dikkat çeken güvenlik kaynakları, terör örgütüne yakın internet sitelerinde de sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyesi teröristin öldürüldüğünün belirtildiği bildirildi.

Karşıt algıyı oluşturmak amacıyla bu tür yalan haberlere sıklıkla başvurulduğunu ifade eden güvenlik kaynakları, TSK'nın sivil yerleşim yerlerine ve sivillere zarar vermeksizin harekatlarını gerçekleştirdiğini, bu tür haber ve yorumların olumsuz algı oluşturmak, Türkiye’yi uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak amacıyla kasten yapıldığını kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal