Pedofili İçeren Zümrüt Apartmanı İsimli Kitabın Yazarı Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

'Zümrüt Apartmanı' isimli kitabın yazarı ve yayıncısı hakkında hazırlanan savcılık iddianamesi, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, dava konusu ifadelerin cinsel arzuları tahrik ve istismar edecek biçimde, hiçbir sanatsal ve edebi değer katılmadan kurgulandığına dikkat çekti.

26.06.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-12:56)

Ankara'da pedofili içeriği sebebiyle kamuoyunda büyük infiale neden olan 'Zümrüt Apartmanı' isimli kitabın yazarı ve yayıncısı ile alakalı savcılık soruşturması sona erdi. Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianame kabul edilerek Ankara 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kitap hakkında suç duyurusu yapanlar arasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Barolar Birliği de yer aldı. Kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez hakkında, 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak', kitabı basan Kurgu Kültür Merkezi Yayınları'nın sahibi Alaaddin Topçu hakkında ise 'çocuk ile alakalı üretilen müstehcen yayınları yayınlamak' suçlamasında bulunuldu.

YURTVERMEZ'E 5 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Savcı, 'Zümrüt Apartmanı' kitabının yazarı Yurtvermez için 5 seneden 10 seneye dek hapis cezası, kitabı yayımlayan Topçu için ise 6 seneden 10 seneye dek hapis cezası verilmesini istedi. Yurtvermez savcılık ifadesinde söz hususu öyküyü herhangi bir müstehcenlik veya cinsel amaçla yazmadığını, kitapta ABD'de yaygın olan kirli gerçekçilik akımını kullandığını ifade ederek kendisini savundu. Kitabın yayımlayan yayınevi sahibi Alaaddin Topcu ise savunmasında; şikayete konu bölümün pedofiliyi özendirici değil, tersine bu meselede toplumu uyarma niteliğinde olduğunu iddia etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal