Pamukkale'ye 1 Milyon Ziyaretçi Akını

Türkiye'nin önde gelen tatil yerlerinden biri olan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Pamukkale, haziran-ağustos ayları içinde 1 milyon 100 bin yerli ve yabancı turisti misafir etti.

04.09.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-11:31) Pamukkale'ye 1 Milyon Ziyaretçi Akını

Travertenleri, şifalı termal suyu ve antik kentleriyle yılın her döneminde dikkat çeken Pamukkale, yaz döneminde yoğundu.

Dünyanın her yanından gelen yabancı turistlere, yaz fırsatlarından yararlanmak isteyen yerli turistler de katılınca bölgede yoğun bir kalabalık oluştu.

2017'de 1 milyon 524 bin kişiyi kabul eden Pamukkale, 2018'de 2 milyon 128 bin yerli ve yabancı turisti misafir etti. Bu senenin haziran-ağustos döneminde ise yaklaşık 1 milyon 100 bin ziyaretçi kabul etti. Yılın başından itibaren bölgeyi gezen ziyaretçi sayısı, 1 milyon 800 bine kadar arttı.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, bu sene ülkede bereketli bir turizm sezonu olduğunu dile getirdi.

Ziyaretçilerin Ege ve Akdeniz'de tatillerini bitirerek dönüş yolunda Pamukkale'ye uğraması sonucu ören yeri girişinde çoğunlukla uzun kuyruklar oluştuğunun altını çizen Şen, şunları söyledi:

"Bayram tatillerinde Pamukkalemiz de bayram etti. Yaz sezonu bizim için oldukça sevindirici geçiyor. Konuklarımız, eşsiz güzellikteki travertenlerde termal suyla temas ederek buradaki güzelliği yaşadı. Antik havuzda tarihi sütunlar arasında yüzen ziyaretçiler, Hierapolis Ören Yeri'ni gezdi. Pamukkale, tarihinde ilk defa bir ayda 400 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Yılın 8 ayında 1 milyon 800 bini aşan ziyaretçi sayısını görüyoruz. Pamukkale'yi yaz sezonunda, yani haziran-ağustos döneminde, 1 milyon 100 bin yerli ve yabancı ziyaretçimiz gezdi. Geçen yıla göre turist sayısında yüzde 23'lük bir artış yakaladık. Yıl sonuna kadar 3 milyon hedefimize ulaşmaya gayret edeceğiz."

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal