Özgecan Aslan Ölümünün 4. Yılında Anılıyor

Özgecan Aslan, bundan tam 4 sene önce katledilmişti. Kadına şiddetin sembolü haline gelen Aslan, vefatının 4. yılında anılıyor.

11.02.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-11:12) Özgecan Aslan Ölümünün 4. Yılında Anılıyor

Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, bundan tam 4 sene önce, Tarsus ilçesindeki okulundan evine gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürüldü. Kızlarının Mersin'deki eve dönmemesi ardından polise giden Aslan ailesi, iki gün sonra aldıkları haberle kahroldu.

Özgecan'ın cansız bedeni, 13 Şubat 2015 tarihinde Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde yanmış şekilde bulundu. Evine gitmek için bindiği minibüste tecavüze uğrayan ve canice öldürülen 19 yaşındaki Özgecan'ın davası, yalnızca Türkiye'ye değil bütün dünyaya mal oldu.

Kadına şiddetin simgesi durumuna gelen Özgecan, bütün kadın örgütlerini harekete geçirirken, katilleri olan 3 sanığa verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla da benzer davalarda emsal oldu.

Sanıklar Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, ayrıca tecavüz ve diğer suçlardan da minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'e 27, arkadaşı Fatih Gökçe'ye 24 sene hapis cezası verildi.

ÖZGECAN CİNAYETİ NASIL OLMUŞTU?

Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te bindiği minibüste tecavüz girişimine direndiği için canice öldürülmüştü. Aslan'ın yanmış cesedi 13 Şubat 2015 günü suçu yanındaki iki kişiyle işlediğini itiraf eden zanlının jandarma birimlerine olay yerine götürmesi ile bulunmuştu.

Özgecan Aslan'ı öldüren Ahmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe, Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Aralık'ta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca tecavüz ve diğer suçlardan da minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'e 27, arkadaşı Fatih Gökçe'ye 24 sene hapis cezası verilmişti.

Özgecan Aslan cinayetinin meydana çıkması Türkiye genelinde olayın meydana çıktığı gün ve izleyen günlerde öfkeye ve protestolara yol açmış, binlerce kadın, cinayeti ve kadına şiddeti protesto etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal