Özbek Kadına Ekip Aracında Cinsel Saldırıda Bulunan Polise "İyi Hal" İndirimi

Fatih'te Özbekistan asıllı bir kadına ekip aracında cinsel saldırıda bulunan polise toplamda 24 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ancak sanığa uygulanan iyi hal indimi tartışmalara neden oldu.

27.04.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:44)

Fatih'te Özbekistan asıllı bir kadına ekip aracında cinsel saldırı yapan ve bir miktar parasını çalan polislerin yargılandığı davada karar açıklandı.

Bir polise toplam 24 sene 2 ay hapis cezası veren mahkeme, 3 polise de verdiği 7 ay 15 gün hapis cezasını öteledi, bir polisin ise beraatına karar verdi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde uygulama yaptıkları taksideki Özbekistan asıllı I.K.'nin (27) yanında kimliği olmaması sebebiyle ekip aracında 4 saat alıkonulup cinsel saldırıya uğraması ve bin 400 TL parasının çalınması ile alakalı biri tutuklu 5 polisin yargılandığı davada karar açıklandı.

3 POLİSİN CEZASI ERTELENDİ

Ahmet B, Enes S, Yaşar S., hakkında "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, sanıkların sabıka durumu, duruşmadaki tutum ve davranışları, bir daha suç işlemeyecekleri doğrultusunda kanaat oluştuğundan bu hükmün duyurulmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıklar Ahmet B., Enes S., Yaşar S. haklarında "suçluyu kayırma" suçlarından ise beraat kararı çıktı.

24 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Şeref Ş.'ye de "irtikap" suçundan 4 sene 2 ay hapis, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 5 sene hapis cezası verildi. Mahkeme, Şeref Ş. hakkında "cinsel saldırı" suçundan ise önce 12 sene hapis, fakat suçun silahla ve kamu görevinin kötüye kullanılması suretiyle işlendiği gerekçesiyle artırarak 18 sene hapis cezasına çarptırdı. Fakat sanığa "iyi hal" indirimi uygulayarak 15 sene hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk durumunun devam etmesine karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal