Numan Kurtulmuş'tan 1940'lara Anlamlı Gönderme

Numan Kurtulmuş katıldığı Gedik Üniversitesi temel atma töreninde, Türkiye'nin AK Parti'den önceki dönemlerine eleştiriler yaptı.

28.03.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-09:11) Numan Kurtulmuş'tan  1940'lara Anlamlı Gönderme

İstanbul Gedik Üniversitesi'nin temel atma törenine katılan ve burada açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 1940'lardan bugüne yaşadığı süreci ele aldı.

1940'LARDA UÇAĞIMIZI YAPSAYDIK, BUGÜN F35 ALMAK GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLMAZDI

AK Parti Genel Başkan Vekili Profesör Doktor Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin bugün tartışmakta olduğu ''F35'' hadisesinin, geçmişte uçak sanayisine bir yatırım yapılmış olsaydı bugün tartışma konusu dahi olmayacağını belirtti.

''F35 almaktansa yapmayı tercih ederdik'' diyen Kurtulmuş, bugün kü Türkiye'nin gelişmekte ve üretmekte olduğunu ancak 17 yıllık sürecin öncesinde gelişmişliğe dair bir sanayi kurulmadığını kaydetti.

OTOMOTİVDE DÜNYA MARKASI OLABİLİRDİK

''Bugün yerli otomobili üreteceğimiz tarihi biliyoruz.'' diyen Kurtulmuş, bunun 1960'larda ki girşimler sonucu gerçekleşmiş olması gerektiğini ancak Türkiye'nin her gelişim çabasında önünün kesildiğini kaydetti. 

Eğer o gün otomobil üretebilseydik bugün dünyanın en iyi markalarından birisi olacaktık diyen Kurtulmuş, her şeye rağmen geç dahi olsa üretmeye başlandığını ve geleceğin daha aydınlık olduğunu ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal