Nişasta Bazlı Şeker Kullanımı Kotası Yüzde 2,5'a Düşürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da çok önemli açıklamalar yaptı. Nişasta bazlı şeker kullanımı kotası ile ilgili konuşan Erdoğan, "Biz bunu geçtiğimiz sene yüzde 5'e indirmiştik, şimdi de yüzde 2,5'e düşürüyoruz" dedi.

29.01.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-14:54) Nişasta Bazlı Şeker Kullanımı Kotası Yüzde 2,5'a Düşürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, "2001 senesinde yayımlanan şeker kotaları yüzde 10 olarak tespit edilmişti. Biz bunu geçtiğimiz sene yüzde 5'e indirmiştik, şimdi de yüzde 2,5'e düşürüyoruz. Bu şekilde halkımız nişasta bazlı şeker kullanımı indirmiş oluyoruz." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

NİŞASTA BAZLI ŞEKER KULLANIMI KOTASI

Ülkemizin ve halkımızın sıkıntılarının çözümü için gece-gündüz uğraşıyoruz. Her fırsatta halkımızın yaşamını kolaylaştıracak adımlarla alakalı müjdelerimizi paylaşıyoruz. Bugün de burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla alakalı bir müjdeyi duyurmak istiyorum. 2001 senesinde yayımlanan şeker kotaları yüzde 10 olarak tespit edilmişti. Biz bunu geçtiğimiz sene yüzde 5'e indirmiştik, şimdi de yüzde 2,5'e düşürüyoruz. Bu şekilde halkımız nişasta bazlı şeker kullanımı düşürmüş oluyoruz.

SOMA'DAKİ MADEN OCAĞI

Enerji Bakanlığımızın gayretleri ile ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona vardı. Toplam değeri de 300-350 milyar dolar kadardır. Amacımız hepsini ülkemize kazandırmaktır. 7 sahayı daha üretime açarak 18 milyon ton üretimimizi artırdık. Soma-Işıklar Bölgesinde senede 6 milyon ton kömür çıkarılan yerlerdeki sözleşmeler bitmek üzerededir. Bu bölgeler TTK'ya ait bir firma tarafından işletilecektir. Bu işçiler TTK'da kadrolu olarak aynı koşullarda çalışmayı sürdürecektir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal