Nijerya Açıklarında Türk Gemisine Saldırı! Mürettebat Rehin Alındı

Gine Körfezi'nin Nijerya açıklarında Paksoy-1 isimli bir Türk gemisi korsanların saldırısına uğradı. Gemide olan 10 Türk mürettebatın rehin alındığı bildirildi.

16.07.2019-13:42 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-14:41) Nijerya Açıklarında Türk Gemisine Saldırı! Mürettebat Rehin Alındı

Kamerun'un Douala Limanı’ndan Fildişi sahili Abidjan Limanı’na boş olarak hareket etmekte olan Paksoy-1 adlı Türk yük gemisinin korsanların hedefi olduğu meydana çıktı.

Hepsi Türk vatandaşı olan 10 denizci, 13 Temmuz’da akşam saatlerinde olan olayda korsanlar tarafından rehin alındı.

Edinilen ilk bilgilere göre yaralanma ve can kaybı olmadı. Personelin serbest kalması için çalışmalar devam ediyor.

Geminin sahibi olan şirket Kadıoğlu Denizcilik, korsanlık olayını teyit etti.

Kadıoğlu Denizcilik’ten paylaşılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Kamerun'un Douala limanından / Fildişi sahili Abidjan limanına boş olarak gitmekte olan 8900 Dwt Türk bayraklı Paksoy-1 adlı yük gemimize yaklaşık olarak 02:58N – 004:40E mevkinde Nijerya Brass kıyısının 124 mil (230 kilometre) güneybatısında silahlı korsanlar tarafından saldırıya uğramış, gemideki iletişim ve seyir cihazlarına hasar verilmiş ve hepsi Türk vatandaşı 10 denizci arkadaşımız korsanlar tarafından rehin alınmıştır.”

Bölgeden edinilen ilk haberlere göre; yaralanma ve can kaybının olmadığının aktarıldığı açıklamada, “Bütün personelimizin salimen serbest kalmaları için çalışmalarımız sürmektedir” ifadesi yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal