New York Times'ın İddiası: 'ABD, Nükleer Silahları İncirlikten Çekecek'

ABD'nin kökü gazetesi New York Times gazetesine yansıyan haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın uzun süredir İncirlik Üssü’nde bulunan yaklaşık 50 stratejik nükleer silahı ‘Barış Pınarı Harekatı’ gerekçesiyle geri çekmeyi planladığı aktarıldı.

15.10.2019-12:33 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-17:39)

David E. Sanger’ın ‘Trump Suriye’de içgüdülerine güvendi, felaket hızla geldi’ başlıklı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘içgüdülerine güvenip Suriye’den çekilerek ABD’nin uzun süredir müttefik olduğu Kürtlere sırtını döndüğünü’ ileri sürüldü.

Dahası, ABD başkanının Suriye krizinde izlediği politikanın ülkenin beş yıldır Ortadoğu’da sürdürmeye çalıştığı ‘barış politikası’na ters düşmekle kalmayıp ABD’nin dört büyük rakibi Rusya, İran, Suriye hükümeti ve IŞİD’e zafer kazandırdığı gibi akıllarda soru işareti bırakan iddialar yer aldı.

‘ERDOĞAN İNCİRLİK’TEKİ SİLAHLARI REHİN ALDI’

Bazı danışmanlarına göre ABD başkanı, 6 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon konuşması öncesinde önemli hazırlıklar yapmadı.

Bu sebeple Suriye’ye operasyon sonucunda ABD-Türkiye ittifakında meydana gelecek problemler, Türkiye’nin NATO ülkeleriyle yaşayacağı sorunlar ve ABD’nin olası yaptırımları konusunda Trump, Erdoğan’ı net biçimde uyarmadı.

İki ABD’li üst düzey yetkiliden alınan bilgilere dayanan haberde ABD Dışişleri Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın uzun süredir İncirlik’te bulunan yaklaşık 50 stratejik nükleer silahı tahliye etmeyi değerlendirdiği de iddia edildi.

Yetkililerden birisi, Erdoğan’ın söz konusu silahları artık ‘rehin aldığını’ söyleyerek ABD’nin içinde bulunduğu ikileme değindi: “Silahları İncirlik’ten geri çekmek Türkiye-ABD ilişkilerini ‘fiili olarak’ sonlandırır. Tahliyeye gitmemek ise yıllar önce halledilmesi gereken bir nükleer hassasiyeti sürdürür.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal