''NATO Üyeliği, Türkiye'nin Rusya İle İlişkilerini Engellemez''

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Volkan Bozkır, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO üyeliği sonucunda Rusya ile hala iyi bir ilişki geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

08.11.2018-17:00 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-16:56) ''NATO Üyeliği, Türkiye'nin Rusya İle İlişkilerini Engellemez''

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Volkan Bozkır, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO üyeliği sonucunda Rusya ile hala iyi bir ilişki geliştirmeye devam edeceğini söyledi. Rusya Federasyonu Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nin ortak toplantısında konuşan Bozkır, "Türkiye NATO'nun bir üyesi olabilir… İlişkilerin aynı sepet içinde olmasıyla hiç ilgilenmedik… Türkiye, Rusya ve İran ile mükemmel ilişkilere sahip olabilir." dedi.  Yetkili, Ankara 'nın Şangay İşbirliği Örgütü (SCO)' da gözlemci olmak ve Rusya ile birlikte Orta Asya'daki potansiyel ekonomik bloklara katılmasını "isteyebileceğine" işaret etti. Bozkır, "İlişkilerimizin hiçbirinin, herhangi bir düşmanlık eyleminin sebebi veya sonucu olmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Rus-Türk ilişkileri, 2016 yılında Rusya'nın Su-24 jetinin Suriye'deki bir Türk F-16 avcı uçağı tarafından vurulmasıyla meydana gelen 2015 krizinden sonra yeniden canlanıp aktif olarak gelişiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal