Mustafa Tuna-Melih Gökçek Tartışmasında Geri Adım Geldi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve eski başkan Melih Gökçek arasında çıkan tartışmada geri adım geldi. Tuna, yaptığı açıklamada, "Melih Başkan ile hiçbir tartışmaya girmemek için meseleyi kapatıyorum" dedi.

04.10.2018-15:26 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-15:15) Mustafa Tuna-Melih Gökçek Tartışmasında Geri Adım Geldi!

AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediyenin gelirlerindeki yükselişlerle alakalı çarpıcı rakamlara dikkat çekerek belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin lirayken yeni dönemin ardından ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını ifade etmişti. Tuna bu sözlerle eski başkan Melih Gökçek'i eleştirmiş ve tartışma başlamıştı. Tuna, Gökçek'le girdiği 'hafriyat geliri' polemiğinden ''Melih Başkan ile hiçbir tartışmaya girmemek için meseleyi kapatıyorum." diyerek geri adım attı.

GÖKÇEK TUNA'YA CEVAP VERMİŞTİ: HIRSIZ İLAN ETTİ

Tuna'nın sözlerine Gökçek'ten cevap gecikmedi. Gökçek sosyal medya sayfasından paylaştığı açıklamada şu sözleri kullandı:

"Bugün Sn Mustafa Tuna paylaştığı twitte ve bir TV'de gerçekleştirdiği konuşmada aylık 30.000 TL olan hafriyat gelirlerinin 15 milyon TL'ye vardığını yazarak resmen insanların gözünde bizi hırsız ilan etmiş...''

"Tuna'nın gelir mukayeseleri tamemen yalandır... Hafriyat işi dört aydan beri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Anket A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir... Hafriyat paraları büyükşehir veznesine gitmektedir hafriyat hizmetini Anket A.Ş. verilmektedir. Tuna ayda 15 milyon hafriyat gelirinden söz etmektedir... Yani dört ayda 60 milyon gelir sağlamış olmalıdır. Bu senede 180 milyon eder... Alttaki twit yorumlarına bakınca meselenin böyle anlaşıldığı fark edilmektedir. Bu rakam Tuna'nın yalanıdır..."

''KONUYU NOKTALIYORUM"

Melih Gökçek'in açıklamalarının sonrasında Mustafa Tuna, Sonsöz gazetesine açıklamalar yaptı. Melih Gökçek dönemindeki hafriyat ihalesi hususunda tartışmaya girmek istemediğini ifade eden Başkan Tuna, "Gazeteci sordu ben de cevap verdim. Rakamlar ortada Melih Başkan ile hiçbir polemiğe girmemek için meseleyi bitiriyorum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal