Mustafa Şentop Yeni TBMM Başkanı Olarak Seçildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Mustafa Şentop seçildi.

24.02.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 24.02.2019-15:56) Mustafa Şentop Yeni TBMM Başkanı Olarak Seçildi!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olması ile birlikte boşalan TBMM Başkanlığı koltuğuna AK Parti'nin aday gösterdiği, MHP'nin desteklediği Mustafa Şentop seçildi.

CELAL ADAN YÖNETTİ

Geçici TBMM Başkanı Celal Adan, seçime geçmeden önce yaptığı konuşmada,  "Meclis Başkanlığı milletimizin ay ve yıldızını göğe yükselten, işgalcilerin hayallerini toprağa gömmek için Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın üstlendiği bir vazifedir. TBMM Başkanlığı, Türk milletinin Kurtuluş Savaş'ını yöneten, tarihi şanla dolu bir makamdır" dedi. 

İLK İKİ TURDA SONUÇ ÇIKMADI

TBMM Başkanlığı seçiminde, adaylar, birinci turda seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı. TBMM Genel Kurulunda, birinci tur yapılan oylamada 528 milletvekili oy kullandı. İlk tur oylamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 322, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 120, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü 45, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı. TBMM Genel Kurulu'nda ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci turda AK Partili Şentop 333, CHP'li Altay ise 126, HDP'li Kemalbay 46, İYİ Partili Filiz 35 oy aldı.

3. TURDA MUSTAFA ŞENTOP BAŞKAN OLARAK SEÇİLDİ

TBMM Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 336 oy alarak salt çoğunluğu sağladı ve TBMM'nin yeni Başkanı oldu. Üçüncü tur oylamaya 542 milletvekili katıldı.

Oylamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 336, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay 124, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü 46, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 33 oy aldı. 3 oy da geçersiz sayıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal