Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şehit Olduğu Olayla İlgili 9 Kamu Görevlisine Dava Açıldı

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit düştüğü helikopter kazasıyla alakalı 9 kamu görevlisine "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açıldı. Davanın 9 sanığı içinde dönemin Kahramanmaraş Valisi, vali yardımcısı, il alay komutanı ve emniyet müdürü var.

08.03.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-08:51) Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şehit Olduğu Olayla İlgili 9 Kamu Görevlisine Dava Açıldı

BBP kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasının sonrasında, Yazıcıoğlu'nun ailesi ve kazada ölenlerin akrabaları, arama-kurtarma çalışmalarında ihmali olduğunu öne sürdüğü dönemin bazı kamu yetkililerinden şikayetçi olmuştu. Verilen takipsizlik kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan dönmüş, kararın eksik araştırmayla verildiğine hükmedilmesinin sonrasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli 9 kamu yetkilisi hakkında dava açmıştı.

İŞTE O 9 ŞÜPHELİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca tarafından "Görevi kötüye kullanmak" suçlaması ile yapılan iddianamede, dönemin Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Vali Yardımcısı Servet Güngör, İl Alay Komutanı Sezai Akgün, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Sivil Savunma Müdürü Hüsamettin Bulut, İstihbarat Şube Müdürü Gürsel Aktepe, Emniyet TİB Temsilcisi Hüseyin Keskinkılıç, Jandarma TİB Temsilcisi Yaşar Kalkan ve Jandarma Asts. Süleyman Akdoğu 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

YER TESPİTİNDE GEÇ KALINDI

Tanılır, Güngör, Akgün, Çelikbilek ve Bulut'un vazifelerinin gereklerine aykırı hareket ettikleri, kazanın olduğu noktanın sinyal bilgilerinden belirlenmesi için vaktinde hareket etmedikleri kaydedilen iddianamede, "İl jandarma ve emniyet müdürlüğü yetkililerinin kazaya uğrayan ve yardım isteyen İsmail Güneş'in (gazeteci) cep telefon sinyal bilgisi ve GSM numaralarından yer belirlenmesi ile alakalı TİB'den saat 16.00'a dek herhangi bir yer tespiti olmadıkları, isteğin gecikmeli olarak saat 16.30'da şüpheli Hüseyin Keskinkılıç'a ulaştırıldığı anlaşılmıştır" denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal