MİT Başkanı Hakan Fidan: Tehditlere Karşı Hazırlıklı Olmalıyız

MİT Başkanı Hakan Fidan, Yüksek Öğrenim Kurulu'nda akademisyenlere bir konuşma yaptı. Fidan konuşmasında,"Hareketli bir coğrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumdadır." ifadelerini kullandı.

27.02.2019-20:53 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-20:39) MİT Başkanı Hakan Fidan: Tehditlere Karşı Hazırlıklı Olmalıyız

MİT Başkanı Hakan Fidan, bir ilke imza atarak YÖK'te akademisyenlere yönelik düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

BÖLGESEL GÜVENLİK DEĞERLENDİRMESİ KONFERANSI

İlk olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile  görüşen  MİT Başkanı Hakan Fidan, daha sonra Yüksek Öğretim Kurulu’nda (YÖK) düzenlenen ‘Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

"BİREYLERİN DEVLETLERİ TEHDİT EDEBİLDİĞİ..."

MİT Başkanı Fidan, konferansta yaptığı konuşmada, “Teknolojik gelişmelerin ve imkânların da etkisiyle, ulus devletlerin çatıştığı klasik rekabet ortamından, bireylerin devletleri tehdit edebildiği, asimetrik çatışmaların yaşanabildiği uluslararası bir düzen ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle farklı coğrafyalardaki gelişmeler ve krizler arası etkileşim, ülkemizin iç, dış tehditler, algı operasyonları ve siber saldırılar gibi asimetrik tehditlerle aynı anda mücadele etmesini gerekli kılmaktadır." diye konuştu.

ORTA DOĞU'DAKİ OTORİTE BOŞLUKLARI

Türkiye'nin istikrarı ve bağımsızlığı ile derdi olan terör örgütlerinin Orta Doğu'daki otorite boşluklarından faydalandığını belirten Fidan, "Ülkemizin istikrarını, bağımsızlık ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri, Suriye ve Irak'taki otorite boşluğundan yararlanmaktadır. Devletleşmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütlerinin taşeron olarak yoğun şekilde kullanılması, iç ve dış tehditlere karşı bütüncül bir yaklaşımla mücadele edilmesini gerektirmektedir." ifadelerini kullandı.

"HER AN HAZIRLIKLI VE BİLİNÇLİ OLMALIYIZ"

Türkiye'nin her an hazırlıklı ve bilinçli olmasının gereğine vurgu yapan Hakan Fidan, "Hareketli bir coğrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumdadır. Bunun için bölgesel ve küresel denklemin iyi analiz edilmesi ve olayların stratejik düzeyde nasıl şekilleneceğinin öngörülmesi büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal