Milli Savunma Bakanı Akar Kıbrıs'a ilişkin Açıklamalarda Bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

08.08.2019-19:10 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-19:04) Milli Savunma Bakanı Akar Kıbrıs'a ilişkin Açıklamalarda Bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile bir araya geldi.

SAVUNMA BAKANI AKAR : "KADER BİRLİĞİMİZ VAR"

"Bizim Kıbrıs Türk halkıyla kader birliğimiz var” dedi. Kıbrıs meselesinde, Kıbrıs Türk halkının hem siyasi eşitliğinin, hem de güvenliğinin kendileri için hayati ve vazgeçilmez bir konu olduğuna vurgu yapan Akar, bu temelde hiçbir modeli dışlamadıklarını, hiçbir modeli de dayatmadıklarını, bu konuda sonuç odaklı çalışmaya gayret gösterdiklerini, müzakerelerin sonuç odaklı olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

"AYAĞINA DİKEN BATSA BUNDAN RAHATSIZ OLUR"

Sırf müzakere olsun diye yeni süreçler başlatmanın taraflara bir yararı olmadığını da düşündüklerini dile getiren Bakan Akar, “Kıbrıs bizim için çok önemli, hayati bir konu. 82 milyon, Kıbrıs'ın ayağına diken batsa bundan rahatsız oldur. Gül atsa, çiçek atsa bundan son derece mutlu olur” diye konuştu. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal