Milli Savunma Bakanı Akar: "Güvenli bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalı"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Vekili Patrick Shanahan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile ayrı ayrı görüştü. Bakan Akar “Fırat’ın doğusundaki 440 kilometrelik sınır hattında oluşturulacak güvenli bölgede terör örgütü YPG olmamalı ve bölgenin emniyeti Türkiye tarafından

16.02.2019-21:10 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-21:11) Milli Savunma Bakanı Akar: "Güvenli bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalı"

Milli Savunma Bakanı Akar, 55. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında 2. Gün oturumlarına katıldı. Bakan Akar, programı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakan Vekili Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve bazı ABD’li senetörler ile görüştü.

Bakan Hulusi Akar iki ülke arasında ki en büyük engellerden birinin terör örgütü PKK/YPG olduğu vurgulandı. Terör örgütünün kürtleri temsil etmediğini belirten Bakan Akar; “ Kürtler bizim kardeşimiz. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bazıları PKK’yı Kürtler olarak niteliyor. Bu son derece yanlış. PKK’lı teröristler Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki PKK, YPG aynıdır.” dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terör örgütü PKK/PYD’nin bölgeden çıkarılmasının Türkiye’nin güvenliği için en önemli olduğunu belirtti.  Bakan Akar “Fırat’ın doğusundaki 440 kilometrelik sınır hattında oluşturulacak güvenli bölgede terör örgütü YPG olmamalı ve bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin batıdan uzaklaştığı iddialanı ise “Türkiye batıdan uzaklaşmadı. NATO başta olmak üzere tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor.” Sözleriyle yanıtladı.

Bakan Hulusi Akar, S-400 hava ve füze savunma sistemi alımıyla ilgili ise “Bu bir tercih değil, zorunluluktur.” İfadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal