Milli Savunma Bakanı Akar: Emekli Astsubayların Özlük Haklarını İyileştireceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, emekli astsubayların özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan bir çalışma yaptıklarını söyledi.

25.01.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-16:14) Milli Savunma Bakanı Akar: Emekli Astsubayların Özlük Haklarını İyileştireceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi hedefleyen bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah bu meseleyi de kısa zaman içerisinde çözeceğiz." dedi.

Bakan Akar, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) temsilcileri ve muvazzaf astsubaylarla Etiler Orduevi'nde hafta içi yapılan öğle yemeğinde bir araya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin subayı, astsubayı, uzman erbaşı ve kuvvet komutanlıklarıyla bir bütün olduğunu söyleyen Bakan Akar, "Subay ve astsubay et ve tırnak gibidir, ayrım yapılması olanaksızdır. Gece gündüz, kıtada, operasyonlarda bütün vazifelerde birlikteler." diye konuştu.

Bütünün bir parçası astsubayları "olmazsa olmaz" olarak tanımlayan Akar, "Astsubaylarımızın bir eli karargahta bir eli erbaş ve erlerdedir. Astsubaylarımızın teknik, idari, komuta hususundaki rolleri yadsınamaz, hiçbir biçimde göz ardı edilemez. Herkes astsubaylarımızın öneminin ve değerinin farkında, bundan kimsenin şüphesi olmasın" sözlerini kullandı.

"KISA SÜRE İÇİNDE ÇÖZECEĞİZ"

Subay ve astsubayların şahsi gelişimlerinden bahseden, bu husustaki çalışmaları önemli olarak değerlendiren Bakan Akar, şunları ifade etti:

"Astsubaylarımızın özlük haklarıyla alakalı önemli çalışmalar yaptık. Statü geçiş kontenjanlarında astsubaylarımızın lehine yükselme oldu. Bütün personelin özlük haklarında 400 lira zam oldu. Ayrıca muvazzaflardan özel ihtisas sahibi astsubaylara ek değişik rakamlar verildi. Gelen talepler içinde rütbe yaş haddinin 55'ten 60'a çıkarılması var. Bir diğer mesele ise derece ve kademe meselesi. Bu husustaki çalışmalarımız da devam ediyor. Gazi astsubaylarımızdan 40 yaşını geçmeyenlere statü geçişleri için ek hak verildi. Ayrıca yalnızca emekli astsubaylarımızı hedef alan, onların özlük haklarını iyileştirmeyi hedefleyen bir çalışma yapacağız. İnşallah bu meseleyi da kısa zaman içerisinde çözeceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal