MHP'den Yerel Seçim Açıklaması! İttifak Mı Geliyor?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçimlerle alakalı önemli bir açıklama geldi. Bahçeli, "İstanbul, Ankara ve İzmir şer odaklarının eline geçerse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaya açılır" dedi.

05.09.2018-10:35 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-10:27) MHP'den Yerel Seçim Açıklaması! İttifak Mı Geliyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam MHP Başkanlık Divanı'nda yerel seçimde ittifak ve af hususundaki tartışmaları değerlendirdi. Bahçeli, ''İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya sokabilir.'' dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞABİLİR

Bahçeli, yerel seçimde ittifaka kapı aralayan sözleri ile alakalı olarak "Ülkenin geleceğine dönük hassasiyetlerimizi pazarlık meselesi yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya sokabilir. Kayyum idaresindeki belediyelerin de PKK'nın siyasi uzantılarında olması uluslararası arenada kötü bir mesaj ve görüntü meydana getirir" dedi.

''SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI''

Bu hususta AK Parti'nin tutumunun belirleyici olacağını ifade eden Bahçeli, ekonomik krize karşın seçimin zamanında olması gerektiğini söyledi.

AF TARTIŞMALARI

Bahçeli, AK Partililerin "Gündemimizde yok" dediği af teklifi ile alakalı olarak da "Sonuna dek savunuyoruz" açıklamasını yaptı.

Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığı zaman kanun teklifi olarak verileceğini söyleyen Bahçeli, diğer partilerle de meselenin paylaşılabileceğini söyledi. Af teklifinin 'genel af' değil, infaz sürelerinde değişiklik taşıdığını, genel af gibi düşünülmesinin doğru olmayacağını söyleyen Bahçeli, "Meclis ne karar verirse… Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve gereksinim meydana geldi. Bunu dikkate almak gerek" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal