MHP Lideri Bahçeli'nin Af Talebine Hükümetten Yorum Geldi

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin af çağrısına Adalet Bakanı Abdullah Gül'den açıklama geldi. Gül, "Şu an için gündemimizde bu yönde bir çalışma yoktur" diyerek bu çağrıyı yanıtsız bıraktı.

02.06.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-13:47)

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çıkarılması önerisine "af gündemimizde yok" yanıtını vererek bu talebi kabul etmediklerini bildirdi.

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA YANIT

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, memleketi Gaziantep'te Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen Yerel Medya Soruyor programında Bahçeli'nin 235 bini geçen mahkum ve tutuklu bulunduğunu söyleyerek, Ramazan ayı öncesinde hükumetten af husunda çalışma yapılması önerisi ile alakalı soruya yanıt verdi.

"TAM SÜRE BİTTİ DERKEN..."

Gül, af meselesini soran gazeteciye, "Tam zaman bitti derken, süreyi taşacak büyük bir soru Arif Bey'den geldi" dedi.

"ŞU AN İÇİN GÜNDEMDE DEĞİLDİR"

Gül bunun ardından ise yanıt verdiği soru ile alakalı, "Şimdilik bu yönde bir af gündemde yokt. Hükümetimizin gündeminde şuan için böyle bir şey yok" yanıtını verdi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Hali hazırda cezaevlerimizde 235 bini aşan mahkum ve tutuklu yer almaktadır. Bunların içinde büyük bir kısmı kader mahkumu olarak tanımladığımız insanlardır. Cezaevi koşulları bu derece kalabalık mahkumu kaldırabilecek halde de değildir. Bu nedenden sebeple yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir başlangıç var Türkiye'de. Üç aşamalı bir sistem değişikliği söz hususu. Bunlardan bir tanesi çok partili siyasi yaşamımız şimdi de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir.

Bu sebeple hükümetten Ramazan Bayramı öncesinde af konusunda çalışmalara başlamasını talep ediuyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal