MHP Lideri Bahçeli'den İş Bankası Açıklaması: CHP İade Etmeli!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin İş Bankasındaki hisseleri ile alakalı açıklamalar yaptı. Bahçeli, "CHP Atatürk'ün mirasını Türk halkına vermeli." dedi.

11.10.2018-16:59 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-17:16) MHP Lideri Bahçeli'den İş Bankası Açıklaması: CHP İade Etmeli!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankasındaki hisseleri ile alakalı açıklamalarını MHP Genel Merkezi'nde bir grup gazeteciye değerlendirdi. Bahçeli, "CHP, Atatürk'ün mirasını Türk milletine iade etmeli." dedi.

Bahçeli mesele ile alakalı şu sözleri kullandı:

"ATATÜRK'ÜN GERÇEK VARİSİ TÜRK MİLLETİ'DİR"

19 Eylül 2018 tarihinde partimizi izleyen gazeteci arkadaşlarımızla bir yemek aracılığı ile bir araya gelmiştik. Bu çerçevede İş Bankası ile alakalı gerçekleştirilen tartışmalar üstüne de görüşlerimizi açık açık ifade etmiştik. Demiştim ki, CHP'nin Atatürk'ün mirası diye adlandırılan payını Türk halkına vermesi lazım, Atatürk'ün gerçek varisi Türk halkıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklama çerçevesinde, şayet İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk Milleti'ne verilmesi konusunda bir yasa teklifi Meclis'e giderse biz gereğini gerçekleştireceğiz ve desteğimizi vereceğiz. Yeniden söylüyorum; Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün gerçek varisi büyük Türk Milleti'dir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İş Bankası hisseleri ile alakalı Macaristan dönüşünde uçakta şu sözleri kullanmıştı:

"ATATÜRK'ÜN VASİYETİNİ NEYSE BU VASİYETİN HAZİNE'YE DEVRİNİ GERÇEKLEŞTİRELİM"

Kılıçdaroğlu, 'Oradan bizim kasamıza gelen para yok ki' diyor. Ben 'Senin kasana para giriyor' demiyorum ki. Mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu'na ve Türk Tarih Kurumu'na net bir temettü geliri veriliyor. Fakat orada yönetim kuruluna CHP nedn dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar fakat hiçbir tasarrufları yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin, fakat hiçbir inisiyatifin olmayacak. Bu şekilde bir saçmalık var mu? Şayet inisiyatifleri bulunmuyorsa o dört kişiyi çeksinler o vakit. Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine'ye devrini yapalım. Çünkü bu kişilere ait bir hak değildir. CHP'nin hakkı hiç değildir. MHP'li arkadaşlarla beraber gerçekleştirilecek bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği zannındayım.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal