MHP Lideri Bahçeli: Yeni Sistem Cumhuriyet'in 3. Evresidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV-Star ortak yayınında soruları cevapladı. Bahçeli 24 Haziran seçimleri ile ilgili olarak, "Bu yeni sistem Cumhuriyetin 3. evresine geçiştir" dedi.

19.06.2018-12:47 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-12:19) MHP Lideri Bahçeli: Yeni Sistem Cumhuriyet'in 3. Evresidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV-Star TV ortak canlı yayınında Nazlı Çelik'in gündem ile alakalı sorularını cevapladı.

Nazlı Çelik: Sizce ilk turda bu işin biteceğini mi düşünüyorsunuz yoksa ikinci tura kalacak mıdır?

Devlet Bahçeli: Şimdi bunu çok açılı düşünmemizde fayda var. Bir kere Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine inanmış ve yaşama geçirilmesini çok istemektedir. İkincisi, kendilerinin büyük kurultay dönemi ile gerçekleştirdikleri çalışmalar vardır. Tüm bunlarla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üst idareci kadrosuyla sayın başbakan ve sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’ye bugüne dek siyasi yaşamıızda görülmemiş biçimde açık hava toplantılarıyla fikirlerini kamuoyuna açıkladılar. Bu önemli bir faaliyetttir. Onun dışında gerçekleştirilmiş olan muhtarlar, STK’larla alakalı faaliyetleri de dikkate aldığınızda bugüne dek seçimi yapamayacak bir zafiyet içinde olmadığı fark ediliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Cumhur İttifakı çerçevesi içinde savunan ve bu hususta da üstüne düşen ne varsa yapmaya uğraşan bir siyasi kurum olarak çok sayıda miting gerçekleştirmedik. Kapalı toplantılarla konunun özünü anlatmaya gayret gösterdik. Yüz yüze konuşmalarla da kamuoyunda halkımıza ulaşma amacı içinde olduk. Birlikte de miting düzenlemedik. Beraber miting yapma bugünkü zemin içinde çok tartışmalara neden olabilir. Bu tartışmalara neden olmamak gerek.

Cumhur İttifakı iki siyasi partinin tüzel şahsiyetlerini koruyarak dünya bakışlarını koruyarak yaptıkları bir hedefe dönük eylemdir. Bu ilerde artabilir, çok daha birbirlerini tamamlayan şekle dönüşebilir. Fakat şimdiki durumda sanki Milliyetçi Hareket Partisi birilerinin bahsettiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin arka bahçesi, hiçbir şey yapmıyorlar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mitinglerinde boy göstererek değerlendiriyorlar, baraj endişelerini bu biçimde aşıyorlar, şunlar bunlar gibi bizim her şeyi çok yönlü düşünen ancak her fikrinde fitne olan bir kesim bunu kullanabilir. Şimdi İstanbul’da harika bir miting oldu. Bu mitinge eğer biz meseleyi kendi partimiz bakımından istismara dönmüş olsak çok iyi bir zemin var. Cumhur İttifakı ismi altında bizde orada oluruz, milletin huzuruna geliriz bir miktar da alkış toplarız. Sonraki gün, “Şunlara bak geldiler Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tek bırakmadılar” derler. Fakat biz bir partinin olanakları, çalışmalarından faydalanarak kendi kaderini tespit edecek derecede düşmedik.

Her koyun kendi bacağından asılsın ondan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi faaliyete geçirildiği zaman daha yapılacak çok faaliyetlerimiz var bizim. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi millet tarafından kabul görürse o vakit sistemin tüm unsurlarıyla yaşama geçmesi lazım. Yürütmeyi meydana getiren Cumhurbaşkanı ve hükümeti, yasamayı meydana getiren milletvekilleri ve partiler ve ayrıca bağımsız yargıyı da dikkate aldığınız zaman Türkiye yepyeni bir sisteme geçiyor. Bu 94 senelik Cumhuriyet tarihimizde üçüncü evredir. Bunun birinci evresi cumhuriyetin kuruluşudur. İkinci evresi çok partili hayata geçiş bu sebeple meclis sisteminin 71 senede beri uygulanmasına neden olan bir evredir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yeni bir sistemdir. Türkiye’nin geleceğini tespit edecek 21.yüzyılda lider ülke olmasına sebep olacak bir etkenliği, kararlığı, azmi ortaya koyabilecek bir sistemdir. Bu sistemin yaşama geçirilmesi 24 Haziran seçimlerine bağlıdır. Bunları dikkate aldığımız zaman ben şu an için insanımızla olan temasları da dikkate alarak herhangi büyük bir hata olmadığı vakit sistem faaliyete geçer ve sayın Cumhurbaşkanı da vazifesini sürdürür.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal