MHP Erken Seçim Kararını Neden Aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın erken seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yalçın erken seçim kararının AK Parti ile görüşülerek alınmış bir karar olmadığını söyledi.

17.04.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-13:53) MHP Erken Seçim Kararını Neden Aldı

Semih Yalçın erken seçim gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pazartesi başkanlık divanında bu konunun görüşüldüğünü ve bu sonuca bağlandığını ifade eden Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin milletvekilleriyle Kızılcahamam kampında yaptığı toplantıda da kısmen bu konu hakkında görüştüğünü ve nabız tuttuğunu belirtti. Yalçın açıklamasında "1,5 yıl seçim için uzun bir yol ve bir yol kazası ihtimali söz konusu olduğundan bizim bu konuda endişelerimizin de olmasından dolayı yerel seçimden önce genel seçimlerin yapılması yönünde bir karara vardık" ifadelerine yer verdi.

Karşılıklı anlaşılarak alınmış bir karar olmadığını vurgusunu yapan Semih Yalçın, "Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi. Biz bir teklif yaptık, buna 316 milletvekili bulunan iktidar partisi ve cumhurbaşkanı karar verecek. Sürecin gidişatı ile alakalı endişelerimiz vardı. Ülkenin menfaatleri için, ayrıca yeni sistemin de oturması için 26 Ağustos'u telaffuz ettik" dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve parti kurmaylarıyla bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine sorulan sorular üzerine "Şu anda söyleyecek bir şeyim yok, grupta söyledim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti’nin TBMM’nde gerçekleştirdiği grup toplantısında seçim için 2019 yılı vurgusunu yapmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında ‘’2019'dan sonra AK Parti yine güçlü bir şekilde Meclis'te ve Cumhurbaşkanlığında yer almayı sürdürecek fakat CHP'nin akıbetini kestiremiyoruz.’’ İfadelerini kullanmıştı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal