Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Uyarı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı yaptı.

10.09.2019-12:38 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-13:16)

Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile Görüştü

Ankara'da, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile yapılan toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile güvenli bölge meselesi hakkında önemli noktalara değindi.

ABD ile yapılan işbirliğinin sonuçsuz kalması durumunda Türkiye tarafından anlaşmanın bozulacağını, güvenli bölgeye giriş yapılacağını belirtirken, gerekli tedbirlerin alıdığını da bildirdi.

Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile  yaptığı görüşmede uluslarası alanda keskin ifadelere yer veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD-Türkiye arasında herhangi bir anlaşmazlığın söz konusu olması durumunda Türkiye'nin hazırlıksız olmadığını ifade etti.

Çavuşoğlu sözlerini tam olarak şöyle kaydetti, "ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz. İşbirliğinden sonuç çıkmazsa, hazırlığımızı yaptık, bölgeye gireriz" 

Bakan Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda bazı ortak devriyeler var evet ama bunun dışında atılan adımlar ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD'nin de şekilde bir oyalama sürecine girmek istediğini ve Türkiye'yi de oyalamaya sürecine alıştırmaya çalıştığını görüyoruz ama bizim bu konuda tutumumuz son derece nettir. Esasen bu gördüğümüz tablo, terörle mücadelede öncü olduğunu söyleyen bir ülkenin içine düştüğü durumu gösteren bir ibretlik bir tablodur. Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz." 

Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili şunları ekledi:

"Bu konuda kesinlikle taviz vermemiz mümkün değildir. Bugün verilecek bir taviz gelecekte bizi daha ciddi ve büyük tehlikelerle karşı karşıya bırakabilir. Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi bu müzakerelerden ve iş birliğinden bir netice çıkmazsa, biz her türlü hazırlığımızı yaptık ve bu bölgeye gireriz. Nasıl Afrin ve Fırat Kalkanı Bölgesinde DEAŞ ve YPG/PKK'dan bu bölgeleri temizlediysek buraları da temizleriz. Güvenli bölge oluşur. Diğer taraftan istikrara kavuşturulur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal