Meteoroloji Kırmızı Alarm Verdi! Kum Torbaları İle Bekliyorlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Muğla'da şiddetli sağanak ve fırtına etkili olacak.

18.12.2018-13:53 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-13:47) Meteoroloji Kırmızı Alarm Verdi! Kum Torbaları İle Bekliyorlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Muğla'da şiddetli sağanak ve fırtına etkili olacak. Yapılan uyarılarda en fazla yağış alacak bölge olarak ise turizmin can damarı olan Bodrum işaret edildi. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarda, sabah 08.00 ile 20.00 arasında gök gürültülü sağanak yağmur beklendiği, metrekareye 50 ila 75 kilogram yağış düşeceği belirtildi.

Meteorolojiden gelen uyarılardan sonra Bodrum Belediyesi 15 dakikada bir ilçede anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Dere yataklarında ve su taşkını yaşanacak bölgelerde önlemler alındı. Sabah vakitlerinde Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından tüm kurum ve kuruluşlar uyarılarak önlemlerin alınması istendi. Polis ve jandarma ekipleri ise devriyeleri çoğaltarak su taşkınları meydana gelebilecek bölgelerde beklemeye başladı.

AKUT EKİPLERİ HAZIRLIKLARINI BİTİRDİ

AKUT 10 kişilik gönüllüsü ile beraber Bodrum AKUT merkezinde toplanarak yağışın geleceği bölgelerde önlem almak için 3'er kişilik ekiplere bölündü. Zodyak botlarını depolarından çıkaran AKUT ekipleri sağanak yağmurun gelme olasılığına karşı merkezde hazır bir şekilde beklemeye başladı. İtfaiye ekipleri de tüm kadrosuyla Bodrum İtfaiye Amirliğinde beklemelerine devam ediyor.

DÜKKANLAR KUM TORBALARIYLA KAPATILDI

Sağanak yağışın etkili olacağını duyan Bodrum esnafı ise işletmelerinin önlerine kum torbaları yığarak önlem almaya çalıştı. Pek fazla iş yeri ve otopark meydana gelebilecek sel baskınlarına tedbir olması için kum torbalarından barikat kurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal