Memur-Sen Hakem Heyetinin Zam Kararını Değerlendirdi: Karar Adaletsiz

Hakem heyetinin zam kararını yorumlayan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Kamu İşvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir" dedi.

29.08.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-11:36) Memur-Sen Hakem Heyetinin Zam Kararını Değerlendirdi: Karar Adaletsiz

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyonu geçen memur emeklisinin 2020 ve 2021 senelerindeki mali ve sosyal haklarını belirleyen 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi sonuçlanmıştı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam yapılmasına karar vermişti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikaların genel başkanlarının da katılımıyla 5. Dönem Toplu Sözleşme süreci ile alakalı basın toplantısı yaptı. Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Masayı son derece önemsiyoruz, müzakereyi son derece önemsiyoruz. Problemleri çözmek için son dakikaya, son saniye dek müzakere masasında olduk."

"Kamu İşvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir. Zamanın yetersizliğini söyleyerek tasniflerin daha önce yapılmasını talep ettik bu gerçekleşmeyince gene Hakeme başvuru süresinin kısaltılmasını teklif ettik."

"Bu Toplu Sözleşmenin en çarpıcı tarafı masada uzlaştığımız maddeler, Kamu İşvereni tarafından yok sayıldı, Hakeme taşınmadı. 11 Sendikamız uzlaşmazlık tutanağını imzalaması için bakanlığa davet edilmedi."

"Bu süreçte üç şey tartışılır duruma geldi. Bir; kamu İşvereninin güvenilirliği, iki; hakem heyetinin özerkliği, üç; 4688 sayılı Toplu Sözleşme Kanununun yeterliliği."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal