Memurluk Sistemi Baştan Aşağı Değişti

Yeni hükümet sistemine geçilmesinin ardından peş peşe kararnameler yayınlandı. Buna göre memurluk sistemi neredeyse tamamen değişti.

12.07.2018-14:20 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-14:03) Memurluk Sistemi Baştan Aşağı Değişti

Yeni dönemde devleti şekillendiren kararnamelerde, kamu personel rejimine dönük farklı maddeler yer aldı. Buna göre, kamuda bankamatik memurluğu devri bitiyor. 'Kızak kadrolar' düşürülecek, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda 55 maddede teknik düzenleme gerçekleştirilecek. Öğretmen olarak en az 8 sene hizmeti olanlar müfettiş yardımcısı olabilecek.

Daire başkanı ve altı kadrolar, üst kademe idareci sayılmayacak. Emekli olacak TRT personeline yüzde 30-50 fazla ikramiye dağıtılacak. Kamu personel rejimi ile alakalı bazı düzenlemeler şu şekilde:

MÜŞAVİRLİK KADROSU AZALIYOR

Kamuda 'atm-matik' memurluğu devri bitecek. Kızak kadro olarak adlandırılan müşavir kadroları düşürülecek. Bakanlıklarda yalnızca 15 müşavir vazifelendirilecek.

GEÇİCİ GÖREVE 1 YIL SINIRI

Kamu kurumlarında hakim ve savcılar dışında olmak üzere statülerine bakılmadan bir konumda görev yapan bütün memurların kurumlar arası vazifelendirilmelerine dönük düzenleme yapıldı. Buna göre, vazifelendirme zamanları bir seneyi geçmemek kaydıyla tespit edilecek olup, bu süre birer sene olmak üzere artırılabilecek.

657'DE TEKNİK DÜZENLEME

55 maddede düzenleme gerçekleştirildi. Daire başkanı üstü kadrolar üst kademe idarecisi sayıldı, buralara süreli olarak atama gerçekleştirilecek.

DİYANET'E 4+2 ŞARTI

Diyanet İşleri Başkanlığı'na MEB'deki gibi sözleşmeli statüde alacağı personele 4 sene hizmet koşulu, ardından da 2 sene kadrolu olarak çalışma koşulu getirildi.

MÜSTEŞAR KADROLARI

Tüm müsteşar kadroları kapatıldı. Müsteşarın vazifesini Bakan yardımcısı yapacak. Bakanlıklarda bakan yardımcıları, bağlı kuruluşlarda başkanlar atanacak ve vazifeye başlayana dek mevcut müsteşarlar vazifelerini sürdürecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal