Mehmet Hakan Atilla Kimdir? Hakan Atilla İstifa mı Etti?

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla görevinden istifa etti. İstifası hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Atilla, geçtiğimiz günlerde bu iddialara ilişkin yanıt vermemeyi tercih etmiş ve sadece tatile çıktığını söylemişti. Peki Hakan Atilla kimdir? Hakan Atilla görevinden neden ayrıldı?

21.10.2019-19:01 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-19:01) Mehmet Hakan Atilla Kimdir? Hakan Atilla İstifa mı Etti?

ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla'nın bu ay sonunda istifa edeceği iddiaları gündeme gelmişti. Hakan Atilla ise iddialara karşın bir açıklama yaparak istifa iddialarını yalanlamış ve sadece izne ayrıldığını söylemişti. Atilla yaptığı açıklamada “İddialara cevap vermek anlamlı değil o yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette” şeklinde konuştu.

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

Mehmet Hakan Atilla 1970 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite yaşamını Ankara'da geçiren Hakan Atilla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 1995 senesinde Halkbank A.Ş. Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

Hakan Atilla sonrasında Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Hakan Atilla son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinide yürüttü.

2007-2011 seneleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2011 senesinden sonra ise Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirdi.

Hakan Atilla, 2017 senesinde ABD'ye Halkbank adına görevli olarak gitti. Aynı sene içerisinde Reza Zarrab'ın tanık olarak yer aldığ dava sonucu 32 ay hapis cezası aldı. 24 Temmuz 2019'da ise Türkiye'ye döndü.

HAKAN ATİLLA İSTİFA MI ETTİ?

Borsa İstanbul Genel Başkanı Hakan Atilla istifa etti. Hakan Atilla'nın istifasına ilişkin henüz Borsa İstanbul cephesinden net bir açıklama yapılmadı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal