Meclis'te AK Parti ile CHP Milletvekilleri Arasında Tartışma Çıktı

TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanlığı, TBMM'nin 2019 senesi bütçesinin görüşmelerinde AK Parti ile CHP arasında FETÖ tartışması meydana geldi.

12.12.2018-10:15 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-10:49)

TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanlığı, TBMM'nin 2019 senesi bütçesinin görüşmelerinde AK Parti ile CHP arasında FETÖ tartışması meydana geldi.

AK PARTİLİ MUŞ: SİZİN VEKİLİNİZ NEDEN ORAYA GİTTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'nin, 'Biz başından bunun böyle örgüt olduğunu biliyorduk, size o zamanlar belirttik, bizi dinlemiyordunuz.' dediğini hatırlatarak, 'Böyle deyip sonra, 30 Mart 2014 seçimlerinden önce Genel Başkanınız FETÖ'nün kanalına çıktı. Neden gitti oraya? Bu örgütün medya kuruluşları kapatılırken sizin milletvekilleriniz orada polise neden direniyordu? Bank Asya'nın önünde niye nöbet tutuyordu milletvekilleriniz? Başından beri bunun örgüt olduğunu biliyordunuz ne işiniz vardı 17-25'ten sonra oralarda? ' diye sordu.

CHP'Lİ ÖZEL: FETÖ'YLE İLGİLİ HER TÜRLÜ UYARIDA BULUNDUK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise '17-25 Aralık tarihinin, iki eski müttefikin birbirlerine düştüğü, birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmaya başladığı bir tarih' olduğunu ileri sürdü. Özel, 'Bu süreçte, CHP, bu yapıyla alakalı her türlü eleştirisini, uyarısını yaparken kendileri bu yapıyı güçlendirdiler.' dedi. Bazı eski belediye başkanlarının isimlerini belirten ve bunların 'FETÖ'cü' oldukları gerekçesiyle görevlerinden alındıklarını ifade eden Özel, 'Bu belediye başkanlarını niye atadınız?' diye sordu.

MUŞ: ÖZEL, DOĞRULARI SÖYLEMİYOR

Muş, bunun üzerine Özel'e, 'Sayın Özel insanların kişisel haklarına girerek burada bir yalan söylüyor. Hiç kimse bu belediye başkanlarını FETÖ'cü diye görevine son vermedi, görevden alınmadılar. Bunu ispat etmek zorundadır, aksi durumda kendisi müfteridir.' yanıtını verdi.

AK PARTİLİ ÇİLEZ: İSPAT ET

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez'in, 'İspat et.' sözleri üzerine Özel, 'Bağlantın mı var? Hangisiyle? Hangi liseden mezunsun? Boşuna bağırmazsın sen, kesin FETÖ'cüsün.' dedi.

ÇİLEZ: TERBİYESİZLİK YAPMA

Çilez, Özel'e, 'Terbiyesizlik yapma, bilmeden konuşma.' dedi. Muş da yine Özel'e ilişkin, 'Sen savcı mısın, sen kimsin?' diye tepki gösterdi.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Tartışmanın ilerlemesi üzerine, AK Parti ile CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. TBMM Başkanvekili Levent Gök, birleşime ara verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal