MEB, Liseye Giriş Sınavı Tarihlerini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde sınavla öğrenci alan okulları ve kontenjanlarını açıkladı.

10.04.2018-21:25 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-21:26) MEB, Liseye Giriş Sınavı Tarihlerini Açıkladı

Resmi siteden yaptığı açıklama ile “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanlarını duyurdu.

MEB, Merkezî Sınava kişinin isteğe bağlı olup sınava girmek isteyenler, sınav başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden kayıtlı olduğu okullarda yapacaklarını duyurdu.

MEB yaptığı açıklamada, Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin sınav başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi.

YURT DIŞINDAKİLER DİKKAT

Açıklamaya göre, yurt dışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapılmasının ardından başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsoloslukları aracılığıyla yapması gerekiyor.

MEB, Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili yapılması ön görülen iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden yapılacaktır. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerindeki bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

MEB, Merkezî Sınav; 8’inci sınıf ders programları dikkate alınarak yapılacağını, 02 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan sınav, iki bölümden oluşacağını, çoktan seçmeli 90 soru olacak ve aynı gün içerisinde yapılacağını söyledi.

OKULDAN DIŞARI ÇIKMAK YASAK

Açıklamada, sınavın iki bölümü arasında verilen zamanda, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacağı ve bu zaman zarfında öğrenciler okullarından dışarı çıkamayacakları belirtiliyor.

Açıklamaya göre, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi 22 Mayıs 2018 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak çıkarılacak, mühürlenerek onaylanmasının ardından öğrenciye  verilecek.

SINAVA GİDERKEN BUNLARI UNUTMAYIN

Kimlik kontrolleri ve salon düzenlenmesi işleminin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunmaları gerekiyor. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında, sınav giriş belgesini, kimliğini ve  en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurması gerekiyor.

Geçerli kimliği  ve fotoğraflı sınava giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava giremeyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal