Marketlerin Kendi Markalarını Üretmelerine Sınırlama Geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, marketlerin kendi markalarını üretmeleri ve satışını gerçekleştirmeleri durumuna el atarak diğer markaların da bu marketlere girebilmesi için üretimde marketlere sınırlama getirileceğini açıkladı.

20.03.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-14:09) Marketlerin Kendi Markalarını Üretmelerine Sınırlama Geliyor

Son dönemlerde marketlerin kendi ürünlerini kendi markaları adı altında üretmeleri ve diğer markaların ürünlerini mümkün olduğunca satmaktan uzak durmalarını Ticaret Bakanlığı duruma el koyarak bir çözümle sonlandırmak istiyor.

Satış amaçlı kurulan marketlerin üretim ve pazarlama alanlarında da faaliyet göstermesi birçok markanın bu marketlere girememesine ve sektörel bir krizin doğmasına sebebiyet vermiştir. 

Bu sorunun giderilebilmesi için Ticaret Bakanlığı, marketelere kendi ürünlerini üretme konusunda bir sınırlama getireeğini açıkladı.

BAKAN PEKCAN İHRACATIN ÖNEMİNİ VURGULADI

Bir girişimcinin büyüyebilmesi için iç piyasada iş yapabilmesine ve dolayısıyla iş piyasanın adil dağılımının önemli olduğunu vurgulayan Bakan Pekcan, ihracat istiyorsak iç piyasada eli güçlü girişimcilere ihtiyacımız var dedi.

Dünya'nın en büyük firmalarıyla mücadele edebilmek için iç piyasada güçlü bir ticaret yapısıyla iş yapan iş insanları ve şirketlerin varlığının  hayati önem taşıdığını söyleyen bakan bütün esnafları beraber kazanmaya davet etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal