Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Terörden Yargılananları Danışman Yaptı

HDP'den Mardin Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün yaptığı atamalar gündem oldu. Türk, terör örgütü üyeliğinden yargılanan kişileri belediye kadrolarına danışman olarak atadı.

01.06.2019-14:41 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-14:36)

CHP ve HDP’nin, yerel seçimlerin ardından ilk icraatları işçi kıyımı oldu. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de mesele ile alakalı açıklamalar yaptı. Başkan Sözen, Ahmet Türk’ün göreve gelir gelmez suça bulaşmış kişileri istihdam ettirdiğini söyleyerek “Şimdiden terör örgütüne üyeliği olan ve bu suçtan dolayı yargılanan Mardin ve çevre illerde kalan birçok üst düzey HDP’li yöneticiyi belediyeye, danışman, özel kalem müdürü ve daire başkanlıkları gibi önemli vazifelere atanmalarını yapmaktadır” dedi.

Sözen sözlerine şöyle devam etti: Terör örgütü üyeliğinden yargılanan E.B. belediyeye başkan danışmanı olarak işe alınmıştır. Ayrıca adlarını bildiğimiz örgüt üyeliğinden yargılanan 5 kişi daha belediyede önemli görevlere atanmışlardır. Bu kişiler PKK’ya üye olmaktan örgüt için faaliyette bulunmaktan yargılanan ve çoğu hüküm giymiş kişilerdir. İşten çıkarılan şehit yakınlarımız kişiler maalesef sahipsiz bırakılmışlardır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal