Malatya'da Depremden Etkilenen Hayvanlar Tedavi Edildi

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde birçok veteriner hekim, araçlarıyla sokak sokak dolaşarak ihtiyacı olan hayvanlara yardım ediyor.

27.01.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-17:17)  Malatya'da Depremden Etkilenen Hayvanlar Tedavi Edildi

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde birçok veteriner hekim, araçlarıyla sokak sokak dolaşarak ihtiyacı olan hayvanlara yardım ediyor. 
Veteriner Hekim Mehmet Celal Aldemir, konuya yönelik aktarılan açıklamada, deprem bölgesinde incelemelerde bulunurken ihbar üzerine küçük köpeğe müdahalede bulunduklarını ifade etti.

Aldemir, "Hayvanın bağırsaklarının dışarı çıkması problemi vardı. Genelde bu problem yavru köpeklerde kabızlığa bağlı sık karşılaştığımız bir durum. Büyük ihtimalle depremin verdiği stres kaynağıyla küçük köpek bu duruma gelmiş. İlk müdahalesini yaptık. Hayvan sahipleri burada, bakmak isterlerse onlara bırakacağız yoksa alıp belediyenin bakım evine göndereceğiz." diye konuştu

Aldemir, Doğanyol ve Pütürge ilçesinde yardıma ihtiyacı bulunan hayvanlara yardım ettiklerini bildirerek, "Bugün ilçelerde Türk Veteriner Hekimler Birliğinin öncülüğünde Malatya Veteriner Hekimler Odası olarak buradayız. Bundan sonraki günlerde de serbest veteriner arkadaşlarımız nöbetleşe bu bölgede olacak ve hasta hayvanlara gereken müdahaleyi yapacağız. Bugün 10'a yakın hayvana müdahalede bulunduk." dedi.

Gökçe Mahallesi'nde hayatını sürdüren 12 yaşındaki Enes Akın, mahallede barınan "Aslan" isimli köpeğin depremden sonra rahatsızlandığını açıkladı.

Durumun veterinerlere bildirdiğini kaydeden Akın, "Köpek, ilk önce kötü değildi ama gün geçtikte kötüleştiğini gördük. Veterinerler geldi, tedavi etti." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal