Mahkemeden Binlerce Hastayı Sevindiren Haber! SGK Masrafları Geri Ödeyecek

Ankara 3. İş Mahkemesi, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yer almadığı nedeniyle ilaç masrafları ödeyemeyen kanser hastasının masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmesine karar verdi.

27.12.2018-16:28 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-17:15)

Ankara 3. İş Mahkemesi, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yer almadığı nedeniyle ilaç masrafları ödeyemeyen kanser hastasının masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmesine karar verdi.

İLAÇ BEDELİNİN KENDİSİNE ÖDENMESİNİ İSTEDİ

Kanser hastası G.A, hastalığının ierlemesi yüzünden İsviçre'de üretilen bir ilaç kullanmaya başladı. Bundan önceki ilaçların bedelini veren SGK, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) bulunmadığı  nedeni ile bu ilacın ücretini vermedi. Bunun üzerine G.A, ilaçların bir kısmını kendi imkanlarıyla almak durumunda kaldı. G.A, SGK'ye başvurarak o tarihteki ilaç bedeli olan 35 bin 453 İsviçre Frangının yasal faiziyle beraber kendisine ödenmesini talep etti.

MAHKEMEDEN GELEN KARAR

SGK'nin ödemeyi reddetmesi üzerine, daha sonra kullanılan ilaçlarla beraber toplam 47 bin 79 İsviçre Frangı ilaç bedelinin ödenmesini isteyen  G.A, 15 Eylül 2015 tarihinde  Ankara 3. İş Mahkemesine dava açtı. Bu arada dava devam ederken G.A, ilaç alacak parası kalmadığı nedeni le sonraki ilaçların bedelinin ödenmesi için mahkemeden tedbir kararı aldırdı. SGK ise tedbir kararı üzerine, daha önceden ödenmiş ilaçların bedelinin hepsini davacı G.A'ya ödedi. Dava neticesinde, davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, 47 bin 79 İsviçre Frangına alınan ilacın fatura bedelini, Türk Eczacılar Birliğinin satış fiyatlarını esas alarak yasal faiziyle beraber 45 bin 15 İsviçre Frangı ödenmesine karar verdi.

'MAĞDURİYET ÖNLENMEDİĞİ İÇİN YARGI YOLUNA BAŞVURULUYOR'

Davacı G.A'nın avukatı Songül Beydilli, yasal düzenlemelere göre sağlık masraflarının SGK tarafından karşılanması gerektiğini ifade etti. Sağlık giderlerinin Sağlık Uygulama Tebliği baz alınarak karşılandığını belirten Beydilli, şöyle konuştu:

'Bu liste zaman zaman güncelleniyor fakat bu arada birçok hasta mağdur ediliyor. Liste yapılmadan tüm giderlerin karşılanması yönünde bir düzenleme yapılsa mağduriyet önlenir. Bu mağduriyet önlenmediği için yargı yoluna başvuruluyor, yargılama süreci de bu mağduriyetin giderilmesini zamana yayıyor. Ancak davamızda, talebimiz üzerine mahkemenin tedbir kararı vermesi ile, mağduriyet daha erken giderilebildi. Mahkemenin verdiği kararı olumlu buluyoruz ancak müvekkilin yaptığı ödemenin tamamının karşılanması gerektiğini düşünüyoruz.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal