'Libya'da Ne İşimiz Var Sözü Dar Bir Bakış Açısından İbarettir'

TBMM, Libya'ya asker gönderilmesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri için olağanüstü toplandı. Ak Parti adına söz alan milletvekili İsmet Yılmaz: "Libya'da ne işimiz var sözü dar bir bakış açısından ibarettir." şeklinde konuştu.

02.01.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-17:18)

TBMM Genel Kurulu, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı.

AK Parti adına Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz söz aldı.

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz: "Libya'da ne işimiz var sözü dar bir bakış açısından ibarettir. Risk var diye hiçbir adım atmazsanız evlatlarınızı çok daha büyük risk ve tehditlerle baş başa bırakırsınız." şeklinde itirazlara karşı çıktı.

Konuşmaların ardından Libya tezkeresi oylamaya sunulacak. Tezkerenin Meclis'ten geçebilmesi için, oturuma katılan milletvekillerinin salt çoğunluğunun evet oyu kullanması gerekiyor.

Bu arada, MHP tezkereye tam destek veriyor. CHP ve HDP ise hayır oyu kullanacak. Saadet Partisi'nin 2 milletvekilinin de "evet" oyu kullanacağı kaydedildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oy birliği ile tezkereye hayır oyu vereceklerini açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal