Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Kaçakçılıkla Mücadele Kapsamını Genişletiyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yurt dışına kaçırılan kültürel varlıklarla ilgili süreçleri yakından takip ettiklerinin altını çizerek, “Kaçakçılık Bölümünü, Kaçakçılık Daire Başkanlığına dönüştürerek hem kapasitesini hem de çalışan sayısını artıracağız” diye konuştu.

27.03.2019-23:07 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-22:41) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Kaçakçılıkla Mücadele Kapsamını Genişletiyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan ve bünyesinde barındırdığı “Üçgözler” ile kentin en önemli simgelerinden olan Tralleis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. 

ANTİK KENTİ GEZDİ

Bakan Ersoy burada yaptığı açıklamada, “Tralleis, zamanında 150 bin kadar nüfusa hitap ediyormuş. Bu seneyi kaçırdılar, yetiştiremediler ama önümüzdeki sene dosyalarını tamamlıyorlar. Tralleis, 12 aylık kazı alanı programına dahil edilecek. Önümüzdeki yıl 40 projeyi programa dahil etmek istiyoruz. Bu projelerden birisi de Tralleis olacak. Bende gelip Tralleis'i yerine görmek istedim. Bunlar büyük kazı bölgeleri, gişeli ziyaretçi sınıfına alabilmemiz için daha da hızlandırmamız lazım." diye konuştu.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE

Tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele ilgili de konuşan Bakan Ersoy, “Biz, bu konuyu Kaçakçılık Dairesi Bölümümüz ile takip ediyoruz. Takip ettiğimiz çok fazla dosya var. Bu konuda biz bir karar aldık. Kaçakçılık Bölümünü, Kaçakçılık Daire Başkanlığına dönüştürerek hem kapasitesini hem de çalışan sayısını artıracağız. Hem daha fazla dosya takip etmek hem de takip ettiğimiz dosyaları hızlandırmak istiyoruz. Hocam, bu konuyla ilgili dosyayı tamamlar tamamlamaz çalışmalarımızı hızlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal