Kritik Zirvenin Sonrasında ABD'den İlk Tepki!

Tahran'da yapılan üçlü zirve ardından ABD tarafından ilk açıklamalar geldi. Washington Post gazetesinin yazdığına göre ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de devamlı olarak kalmaya karar verdi.

07.09.2018-18:07 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-18:00) Kritik Zirvenin Sonrasında ABD'den İlk Tepki!

Suriye'deki soruna çözüm bulmak için Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla İran'ın başkenti Tahran'da yapılan kritik zirve bitti. İkili temasların sonrasında canlı yayında üçlü görüşme yapıldı. Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ateşkes' talebi damga vurdu. Zirvenin sonrasında 12 maddelik sonuç bildirisi ilan edildi.

Amerikan Washington Post gazetesinin, Amerikan Dışişleri Bakanlığından görevlilere dayandırdığı habere göre, " Trump, Suriye'de süresiz olarak kalmaya karar verdi." denildi.

ABD ASKERİ, SURİYE'DE KALMAYA DEVAM EDECEK

ABD Başkanı Donald Trump beş ay önce Suriye'den çıkmak istediğini duyurmuştu. Yeni stratejide Amerikan askeri belli olmayan bir süre Suriye'de kalmayı sürdürecek.

ABD, İRAN ASKERLERİNİN SURİYE'DEN TAMAMEN ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYOR

Amerikan hükumeti, Suriye politikasında kendisine yeni hedefler koydu. İran askerlerinin Suriye'den bütünüyle çekilmesi isteniyor.

Yeni stratejiye göre İran askerleri çıkana ve ülkede istikrarlı ve bütün tarafların kabul edeceği bir hükümet kurulana dek Amerikan askerlerinin bu ülkede kalması düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal