Kritik Görüşme Öncesi Rusya'dan Dikkat Çeken Açıklama: Fikir Ayrılıkları Var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in bugün yapacağı görüşme öncesinde Kremlin'den önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Türkiye ile Rusya arasında fikir ayrılıkları var" denildi.

17.09.2018-12:11 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-12:04) Kritik Görüşme Öncesi Rusya'dan Dikkat Çeken Açıklama: Fikir Ayrılıkları Var!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye sebebiyle bu ay ikinci defa görüşecek olması ile alakalı, " İdlib'deki vaziyet kritik. Rusya ve Türkiye'nin fikir ayrılıkları bulunuyor. Bu da en üst seviyede önemli bir görüşme yapılmasını gerekli kılıyor" dedi.

TÜRKİYE, ATEŞKESİ YENİDEN GÜNDEME GETİRECEK

Görüşmede Türk tarafının İdlib'de ateşkesi tekrar gündeme getirmesi düşünülüyor. Rusya ise sivillerin İdlib'den gidebilmesi için bu bölgede insani koridorlar açılmasını teklif etmişti.

BU AY İKİNCİ GÖRÜŞME

Soçi'deki görüşme, Rus lider Putin ve Erdoğan'ın bu ay ki ikinci görüşmesi olacak. Zira iki lider, 7 Eylül'de de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de dahil olduğu üçlü bir Suriye toplantısı gerçekleştirmişti.

PUTİN, SİVİL NÜFUSA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Tahran zirvesinin sonrasında Rusya lideri Putin, ülkenin topraklarının hepsinde kontrol sağlamanın, Suriye hükümetinin meşru hakkı olduğunu ifade etmişti. Fakat Rus lider, İdlib'deki sivil nüfusa dikkat çekerek bunun da operasyonda hesap edilmesi gerektiğini kaydetmişti.

İDLİB, GERİLİMİ AZALTMA BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Yarısından çoğu eski El Nusracı'ların başını çektiği Heyet Tahrir el Şam'ın idaresinde olan İdlib Astana süreci çerçevesinde tansiyonu düşürme bölgesi ilan edilmişti. Bu anlaşma çerçevesinde İdlib'de Türk askerlerinin vazife yaptığı 12 gözlem noktası yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal