Kremlin Sözcüsü Peskov: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Duruşunu Memnuniyetle Karşılıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin benzeri görülmemiş baskısı karşısındaki sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

14.04.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 14.04.2019-16:38) Kremlin Sözcüsü Peskov: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Duruşunu Memnuniyetle Karşılıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan bir programda konuştu. Peskov, Moskova’nın ABD’nin Türkiye’ye benzeri görülmemiş baskısına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

"TÜRKİYE BAĞIMSIZ HAREKET EDEBİLEN ÜLKELERİN ARASINDA YER ALIYOR"

Peskov, “Prensipte egemen olarak, bağımsız bir şekilde hareket edebilen ülkelerin sayısı parmakla sayılacak kadar az. Rusya da, Türkiye de bu ülkeler kategorisinde yer alıyor. Gerçekten de benzeri görülmemiş bir baskı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeterince sıkı ve otoriter duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Peskov, sadece böyle bir tutum çizgisinin özgür ve egemen bir diyaloğun kurulmasına imkân tanıyacağını sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "HER ŞEYİMİZ TAMAM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz çarşamba günü S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatıyla ilgili, "Nereye gidersek gidelim herkes S-400'ü soruyor. Dışişleri Bakanımıza, diğer bakanlarımıza her yerde S-400 soruluyor; ‘alıyor musunuz almıyor musunuz, niye almıyorsunuz, vazgeçin, bırakın falan.' Bizler de ‘bu bizim bitmiş bir işimiz, her şeyimiz tamam' diyerek cevap veriyoruz. S-400 füze savunma sisteminin Temmuz'da teslimi söz konusu idi, belki öne de çekilebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal