KPSS Yaş Sınırı

KPSS yaş sınırı 2018? KPSS yaş sınırı 2017? KPSS yaş sınırı olmayan kurumlar? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

22.05.2018-19:36 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-19:20) KPSS Yaş Sınırı

B grubu kadrolar için genel itibari ile üst yaş limiti yoktur; A grubu kadrolar için (uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, kaymakam adaylığı vb.) 35 yaşını bitirmemiş bulunmak (Sınavın gerçekleştirildiği senenin ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş 35 yaşını bitirmemiş bulunmak) şartı aranır.

Kurumların B grubu bazı kadrolara memur ve personel alımlarında üst yaş limiti isteyip istemedikleri aşağıda açıklanmıştır:

1-) Askeri kurumların sivil memur kadroları yaş limit yok

2-) Adalet Bakanlığının zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru vb. kadroları, merkezî sınavın (KPSS-2014) yapıldığı senenin Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış bulunmak.

3-) Diyanet İşleri Başkanlığının Din Hizmetleri Sınıfında olan kadroları (imam, müezzin, kuran kursu öğreticisi) yaş limiti yok.

4-) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza, Gümrük Muayene, memur, VHKİ kadroları yaş limiti yok.

5-) Emniyet Genel Müdürlüğü kadroları:

POMEM Lisans mezunu polis memur istihdamında, değerlendirme ve seçme aşamalarının ilk günü itibarıyla, askerliğini bitirmemiş erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini tamamlamış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış bulunmak

Memur-Avukat gerçekleştirilecek sınavın son başvuru günü itibarıyle 18 yaşını bitirmiş ve 35 yaşını doldurmamış bulunmak

6-) Öğretmen alımlarında ilk atamada 40 yaş limiti kaldırıldı.

7-) Sözleşmeli 4/b personel alımları genel itibari ile yaş limiti yok (bazı ilanlarda yaş sınırı olabiliyor)

8-) İşçi alımlarında üst yaş limiti yok.

9-) Orman Genel Müdürlüğü Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memurluğu üst yaş limiti yok.

10-) Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün stajyer hava trafik kontrolörü kadrosu, hava trafik kontrol kursunun başlayacağı gün itibariyle, 27 yaşından gün almamış bulunmak.

11-) Kurum mevzuatlarında özel olarak hazırlanmış olması şartıyla hazine avukatı ve hukuk müşaviri kadroları ile avukat kadro ve pozisyonları 35 yaş limiti istenebiliyor.

12-) Merkez Bankası kadroları son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından büyük bulunmamak.

13-) Türk Standartları Enstitüsü kadroları sınavın yapıldığı senenin Ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak.

14-) Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı kadroları 35 yaşını bitirmemiş olmak.

15-) Yargıtay Başkanlığı kadroları Merkezi sınav (KPSS-2014) tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

16-) Kalkınma Ajansları üst yaş limiti yok, kamudan KPSS’siz geçişlerde 50 yaş limiti var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal