Köprü Geçiş Cezalarının Affedilmesi İçin Meclis'e Teklif Verildi

Köprü geçiş cezası mağdurlarıyla bir görüşme yapan TBMM Başkanı Yıldırım, kanunda gerçekleştirilecek yeni düzenlemeyle köprü geçiş cezalarının affedileceğini ve mağduriyetlerin giderileceğini duyurmuştu. Mesele ile alakalı düzenleme Meclis'e sunuldu

21.12.2018-19:13 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-19:19) Köprü Geçiş Cezalarının Affedilmesi İçin Meclis'e Teklif Verildi

Köprü geçiş cezası mağdurlarıyla bir görüşme yapan TBMM Başkanı Yıldırım, kanunda gerçekleştirilecek yeni düzenlemeyle köprü geçiş cezalarının affedileceğini ve mağduriyetlerin giderileceğini duyurmuştu.

"BU İŞİ KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden UKOME kararına aykırı geçiş gerçekleştirip ceza yazılan araç sahiplerinden meydana gelen 18 kişilik heyetle Ulaştırma Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nde bir görüşme yaparak sıkıntılarına kulak verdi. Sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Yıldırım, köprü geçiş cezası mağdurlarına müjdeli haberi verdi. Yıldırım, "6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde ekleyerek bu işi kökünden çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenlemeyle; bu cezaların yazıldığı günden, bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne dek olan tüm cezaların affedilmesi, birinci iş bu. İkincisi, dava açılmış ise bu davaların düşmesi, feragat edeceksiniz. Yani cezalar iptal edilince davalardan feragat edilecek. Ödemiş olanların da mart sonuna dek müracaatları durumunda ödedikleri para geri verilecek. İnşallah bu ve buna benzer problemleri bir daha yaşamayız" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal