Kazada Ölmedi Ama Sonrasında Başına Gelmeyen Kalmadı

Adana-Osmaniye yolunda yolcusuz otobüsle kaza yapan şoför kazayı hafif yaralarla atlattı fakat sonrasında aldığı ceza tebligatıyla hem işinden olduğunu hem de yüklü miktarda ceza ödeyeceğini öğrendi.

13.03.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-12:29) Kazada Ölmedi Ama Sonrasında Başına Gelmeyen Kalmadı

Adana-Osmaniye yolunda normal seyrinde giderken aracı kontrolden çıkan ve yoldan çıkan otobüs şoförü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza sonrasında bölgeye gelen jandarma ekipleri kaza hakkında tutanak tuttular. Tutanaklarda şoförün yüzde 70 kusurlu olduğu belirtilince otobüsün sahibi olduğu firma şoförü tazminatsız bir şekilde işten çıkardı. Bununla da kalmayıp şoför hakkında suç duyurusunda bulunan şirket hasarın 55 bin TL'lik kısmını şoförün ödemesini talep etti. 

ŞOFÖR KAZA SEBEBİ OLARAK YOLU GÖSTERDİ

Otobüsün şoförü Şevki Sedefoğlu kaza öncesinde 70 ile 80 kilometre arasında ikamet ettiğini, alkolsüz olduğunu ve hiçbir uyku problemi yaşamadan yola odaklanmış vaziyette aracını kullandığını belirtti. Yoldaki asfaltın kaygan olduğunu ve bunun da otobüsün kaymasına sebep olduğunu belirten Şevki Sedefoğlu hakkını araycağını, karşı dava açacağını belirtti.

FİRMA, ARACIN ÇALIŞMADIĞI GÜNLERİNİN ÜCRETİNİ DE İSTİYOR

Otobüs şirketi aracın kaza yapmasının ardından otobüsün hizmet verememesi nedeniyle günlük maddi zarara uğradıklarını ve bunu da şoförün karşılaması gerektiğini savunarak otobüsün günlük kiralık bedelinin de şoförden tahsis edilmesi gerektiğini belirtti ve bu hususta dava açtı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ SEKTÖRDE DIŞLANDIĞINI İDDİA ETTİ

Kaza sonrasında işinden olan şoför Şevki Sedefoğlu sektörde isminin bu kaza ile kötüye çıktığını ve bunun sebebinin de firmanın kendisine karşı göstermiş olduğu olumsuz tavırdan ve açtıkları davadan kaynaklandığını dile getird. Otobüs şoförü itibarını ve işini geri almak için firmaya karşı kendini hukuki yollardan savunmaya hazırlanıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal