Kastamonu Havalimanı'nda Uçak Kazası Tatbikatı

Kastamonu Havalimanı'nda, muhtemel bir uçak kazasına yönelik tatbikat düzenlendi

19.07.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-16:16) Kastamonu Havalimanı'nda Uçak Kazası Tatbikatı

Kastamonu Havalimanı'nda olası uçak kazalarına karşı kapsamlı bir tatbikat düzenlendi. Havalimanı İtfaiyesi'nin tam kadro katıldığı tatbikatta, senaryo gereği düşen bir uçak ve kimyasal madde sızıntısı alarmına karşı tedbirler alındı.

ANINDA MÜDAHALE  

Gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği kargo bölümünde biyolojik madde taşıyan bir uçak teknik arıza sonucu kalkış esnasında ormanlık alana düşerek iki parçaya ayrıldı. Uçağın düşmesi neticesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 Acil Sağlık, jandarma, polis, AFAD, UMKE ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile havalimanı personeli gönderildi. Ekipler, yangına ve biyolojik madde sızıntısına müdahale ederken, yaralananlar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Tatbikatı Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Özdemir, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram ve Havalimanı Müdürü Yılmaz Hacıoğulları da izledi. Karadeniz, tatbikat bittikten sonra ekipleri tebrik etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal