Karamollaoğlu'ndan ABD'ye Sert Cevap!

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, ABD Temsilciler Meclisinin Ermeni soykırımını kabul etmesi üzerine sert açıklamalarda bulundu.

30.10.2019-19:16 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-19:05)

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, ABD Temsilciler Meclisinin Ermeni soykırımını kabul etmesi üzerine kınama mesajında bulundu.

Temel Karamollaoğlunun açıklaması şu şekilde:

"Soykırımı bir devlet politikası haline getiren, dünyanın her yerinde masumların kanını akıtan ABD'nin Temsilciler Meclisi'nin, Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etmesini haksız hatta son derece gülünç buluyor, bu kararı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

SOYKIRIM İDDİASI 29 EKİM'DE ABD MECLİSİNDE ONAYLANMIŞTI 

11 Nisan'da, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı ve California vekili Demokrat Adam Schiff'in sunduğu karar tasarısında, "Temsilciler Meclisi'nin Ermeni soykırımını tanımayı ve anmayı ABD politikası olarak gördüğü" ifade edilmişti.

SÖZDE SOYKIRIMA ABD'DE ÜST DÜZEY TEŞVİK

Meclisin, ABD hükümetini soykırım iddialarının inkarı ile ilişkilendirme çabalarını reddettiği ifade edilen tasarıda, ABD'nin 1915 olaylarındaki insani yardım çabaları dahil sözde Ermeni Soykırımı'na ilişkin eğitimin ve kamu bilgilendirmesinin ABD politikası olarak teşvik edildiği ifade edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal