Karadeniz'deki PKK Operasyonlarında Teröristler Bölgede Kıstırıldı

Güvenlik güçlerinin Karadeniz'de yaptıkları operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Kawa kod adlı terörist öldürülürken, Aras kod adlı terörist de arazide kıstırıldı.

18.05.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-16:38)

Karadeniz dağlarında, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerinin yürüttüğü bahar operasyonları çerçevesinde, Giresun'un Espiye ilçesinde Kawa takma isimli İran asıllı PKK'lı terörist Behrüz Düdükkaya (29) teslim oldu. Bölgede olduğu düşünülen İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde gri kategorideki Aras takma isimli Aras Aslan'ın da etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ediyor.

Karadeniz'de güvenlik kuvvetlerinin PKK'lı teröristlere dönük operasyonları devam ediyor. Son senelerde örgüte büyük darbe indiren güvenlik kuvvetleri, PKK'nın 22 kişilik sözde Karadeniz Açılım Grubu'ndan 15 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu teröristlerden 2'sinin İçişleri Bakanlığı'nın 'Terörden arananlar' listesi kırmızı kategoride, 6'sının ise gri kategoride olduğu duyuruldu. 3'ü teslim olurken, 4'ü ise sağ yakalandı.

GÖNDERİLEN 4 TERÖRİSTTEN 3'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

Örgüt, geçen senenin yaz aylarında bölgeye 4 terörist daha sevk etti. Adım adım iz takip eden güvenlik kuvvetleri, bu teröristlerden 1'ini çıkan çatışmada etkisiz hale getirdi. Kaçan diğer 3 teröristten 2'si de Tunceli kırsalındaki operasyonlarda öldürüldü.

TERÖRİST ARAS, ARAZİDE SIKIŞTI

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı JÖH ekipleri, kış mevsimi süresince Giresun, Ordu, Trabzon ve Gümüşhane kırsalında eş zamanlı operasyonlar yaptı. Havaların ısınmasıyla beraber operasyonlarını sıklaştıran JÖH ekipleri, Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Seydi köyü arazisinde PKK tarafından yollanan Behrüz Düdükkaya'yı yakaladı. Alınan son telsiz kestirmesinde Kawa takma isimli Behrüz Düdükkaya ile terörist Aras Aslan'ın beraber hareket ettiği tespit edildi. Tunceli'ye kaçmak için girişimde bulunan Aras Aslan'ın, operasyonlar karşısında arazide sıkıştığı belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için asagi kaydirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal