Karadeniz'de Gönüllü Korucular Göreve Başladı

PKK'nın Doğu Karadeniz'de eylemler yapmasının ardından bölgede gönüllü korucular göreve başladı. 70 kadar korucu silahlarını teslim aldılar.

27.04.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-17:20) Karadeniz'de Gönüllü Korucular Göreve Başladı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, terör olayları ardından bir kısmı yakalanan ve sayılarının azaldığı söylenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için özellikle kırsal alanlarda operasyonlar devam ediyor. Gümüşhane- Trabzon sınırı kırsalında, geçen ay, teröristler ile güvenlik güçleri arasında sağlanan sıcak temasın sonrasında özellikle Gümüşhane, Trabzon ve Giresun'da terör örgütü PKK'ya karşı  operasyonlar başlatılırken, arazide Polis ve Jandarma Özel Harekat birimlerine destek verilmek üzere gönüllü korucu uygulaması başlatıldı.

70 GÖNÜLLÜ KORUCU GÖREVE BAŞLADI

Aranlılan şartları yerine getirerek, Jandarma Komutanlığı, Valilik ve Kaymakamlığa başvuran korucular, soruşturulmalarının sonrasında güvenlik güçlerince eğitime alındı. Silah teslim edilen ve atış ile diğer eğitimleri tamamlayarak, göreve başlayan 70 gönüllü korucu, şehrin bazı ilçeleriyle yüksek kesimlerinde yer alan yaylalarda göreve başladı.

TERÖRİSTLERİ ETKİSİZ HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORLAR

Eline silahını alan gönüllü korucular, görev sınırlarındaki ormanlıklarda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek amaçlı araziyi adım adım arayarak, teröristleri etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal