Kanser Hücrelerini Öldüren Beyaz Çay 4 Bin Liradan Satılıyor

Türkiye'de 5 sene önce üretimine başlanan beyaz çayın hasadı yapıldı. 911 kilo kadar üretilen beyaz çayın kilosu 4 bin liradan alıcı buluyor.

19.01.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-12:38) Kanser Hücrelerini Öldüren Beyaz Çay 4 Bin Liradan Satılıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, 5 sene önce üretimine başlanan beyaz çayda, geride kalan hasat döneminde 911 kilo üretim yapıldı. Dünyada, 'imparatorların çayı' olarak tanınan, Türkiye'de ise 'beyaz iksir' ismiyle kilosu 4 bin liradan 2 ay önce satışa çıkan beyaz çay, kısa zamanda tükendi. Türk beyaz çayının içerisinde kanser hücrelerini yok eden etken bir madde var.

Beyaz çayın üretimi, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da, 5 sene önce başladı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından başlatılan uygulamayla, 'Tomurcuk' olarak tanınan çayın üst filizleri üreticiler tarafından elle toplanıyor. Üreticiden kilosu 500 liraya alınan beyaz çayın üretiminin artırılması için çalışma gerçekleştirildi. Bahçeye giren üreticiler de olgunlaşan tomurcuk filizlerinin hasadını yaptı. Bu hasat döneminde Çaykur üreticilerden 911 kilo beyaz çay aldı. Rakamın düşük olduğu ve talep edilen miktarda beyaz çayın bu sene de alımının yapılamadığı bildirildi. Ürün miktarının düşük olmasının, insan sağlığına yararları sebebiyle üreticilerin beyaz çayı kendileri için saklamasından kaynaklandığı söylendi.

20'ŞER GRAMLIK KAVANOZLARDA SATILIYOR

Dünyada, 'İmparatorların çayı' olarak tanıan , Türkiye'de ise 'Beyaz iksir' ismiyle kilosu 4 bin liraya alıcı bulan beyaz çay, 2 ay önce satışa sunuldu. Raflarda yerini alan beyaz çay, kısa zamanda tükendi. Sınırlı üretilen beyaz çay, bu sezon da istekleri karşılayamadı. 20'şer gramlık kavanozlarda 80 liradan satışa çıkarılan beyaz çayı, Çaykur üretici ve çalışanlarına ise indirimle kilosu 2 bin 250 liradan satışa verdi. Beyaz çayın bu sene özellikle yurt dışından talep gördüğü bildirildi. Ortadoğu ve Arap ülkelerinin haricinde Avrupa'dan da çok sayıda kişi beyaz çay için siparişte bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal