Kadınların Acil Durumda Kullanabileceği KADES Uygulaması Aktif Hale Getirildi

Şiddet gören ya da görme olasılığı olan kadınların, polise daha hızlı ihbar iletebilmeleri için hazırlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), ihbar anında tam olarak bulunduğunuz konumu hızlı bir biçimde olay yerine en yakın ekiplere iletiyor.

24.08.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-12:54) Kadınların Acil Durumda Kullanabileceği KADES Uygulaması Aktif Hale Getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü olayları bir nebze de olsa önleyebilmek amacıyla KADES adlı uygulamasını hizmete sundu. Bu uygulama aracılığıyla acil bir durumda kaldığınızda tek tuşla konum bilginizi acil durum birimlerine gönderebiliyorsunuz ve bu şekilde polislerin yanınıza daha çabuk gelmesi sağlanıyor.

Uygulama, Google Play Store ve AppStore uygulamalarından indirilebiliyor. Ardından uygulamayı indiren şahıslar, T.C kimlik numarasını girerek sisteme kayıtlarını yapıyorlar ve EGM tarafından telefonlarına yollanan aktivasyon kodu ile beraber uygulamayı aktif hale getiriyorlar. Cihazın konum bilgisi açıksa ve internet bağlı ise, mağdur kadınlar tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak en yakın polislerin kendilerine yönlendirilmesi için ihbar yollayabiliyorlar.

Dilerdik ki böyle bir uygulamayı tanıtmak mecburietinde kalmasaydık ve böyle uygulamaları hizmete açmak gerekmeseydi fakat kadın şiddeti göz ardı edilemeyecek bir biçimde artmış halde. Son zamanlarda karşımıza çıkan Emine Bulut cinayeti ile beraber maalesef tekrar gündeme gelen kadın şiddetinin artık son bulmasını ve faillerin en ağır cezayı almalarını diliyoruz.

Olur olmaz diye düşünmeden, bütün kadın okurlarımızın bu uygulamayı akıllı telefonlarına indirmelerinin uygun olacağını düşünüyoruz. Uygulamayı (Google Play Store / AppStore) akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz fakat umarız ki hiçbir zaman kullanmak mecburiyetinde kalmazsınız. Hayatı elinden alınan cennet yüzlü kadınlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Bu üzüntüye neden olan faillerin ise en ağır cezalara çarptırılmasını diliyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal