Japonya ve Rusya Liderleri Bir Araya Geldi

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Japonya’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kritik konuların ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

05.09.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-12:19) Japonya ve Rusya Liderleri Bir Araya Geldi

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Vladivostok şehrinde bir dizi temaslarda bulundu.

Görüşmede iki liderin, Rusya kontrolünde olan, ancak Japonya'nın da üzerinde hak iddia ettiği Kuril Adaları başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldıkları belirtildi. Görüşmede, söz konusu adalardaki ekonomik faaliyet planlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunan Putin ve Abe'nin ayrıca, 2. Dünya Savaşı'nın ardından iki ülke arasında imzalanmayan barış anlaşmasının imzalanması konusunda süren çabaları da değerlendirdikleri bildirildi.

Görüşmede ikili ilişkilerin istikrarlı ve dinamik bir şekilde gelişmesinden memnun olduğunu ifade eden Putin, mevcut durumun yanı sıra gelecekte atılması gereken adımları da tartışmak istediğini belirtti. Abe ise, Haziran ayındaki ikili görüşmelerinin ardından, iki ülke arasında krize neden olan adalarda ortak ekonomik faaliyet programı başlatma konusundaki çalışmalardan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Perşembe günü Vladivostok'ta yapılacak bir uluslararası ekonomik forumda konuşma yapmaları beklenen Putin ve Abe'nin barış anlaşması imzalanması konusunda dünya kamuoyuna mesaj verebilecekleri dile getiriliyor.
 
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal